ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στη μάχη με 239 υποψήφιους τα «Ιωάννινα_2023»

Συνολικά 239 άτομα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ιωάννινα_2023», με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη, που κατατέθηκε ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Εξ αυτών 80 είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (59 στη Δ.Ε. Ιωαννιτών, 6 στη Δ.Ε. Ανατολής, 3 στη Δ.Ε. Μπιζανίου, 7 στη Δ.Ε. Παμβώτιδας, 4 στη Δ.Ε. Περάματος και 1 στη Δ.Ε. Νήσου) και 158 είναι υποψήφιοι σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ανά δημοτική ενότητα είναι οι εξής:
Δ.Ε. Ανατολής: Γιαννάκης Γρηγόριος, Ευτυχιάδου – Βάββα Δέσποινα, Παπαγιάννη Μαριάννα, Παπαδημητρίου Απόστολος, Ράμμου Φωτεινή και Χριστοφορίδης Μάκης
Δ.Ε. Ιωαννίνων: Αγγέλης Δημήτριος, Αναγνωστάκης Ιωάννης, Αποστόλου Μάριος, Βαγγελίδης Γρηγόριος, Βέρμπη-Αυδή Λούλα, Γεωργιάδης Γεώργιος, Γιώτη Χριστίνα, Γιώτης Χρήστος, Γιωτίτσας Αχιλλέας, Γκίζας Σπυρίδων, Γκούβα Ρία, Δερματάς Κώστας, Διαμάντης Μιλτιάδης, Ζερβός Γεώργιος, Ζήκος Νώντας, Ζούκη Σταυρούλα, Ιωάννου Χρήστος, Κολόκα Λαμπρινή Μελίνα, Κοσμάς Βασίλειος, Κρικώνης Νικόλαος, Κύρκος Χρήστος, Κύρκου Μάχη, Κωσταδήμα Βένια, Κωτσίνας Αναστάσιος, Λιόντου Δήμητρα, Μαγειρίας Δημήτριος, Μάντζιου Ντίνα, Μαρινίδου Μαρία, Μάστορα Χριστίνα, Μιχάλης Στέφανος, Μπεϊλέρι Εργκύς, Μπέλλου Χρυσούλα, Μποϊκος Θεόδωρος, Ντάσιος Νικόλαος, Ντέτσικας Περικλής, Ντούμα Αλεξάνδρα, Παπαγεωργίου Ιωάννης, Παπαγιάννη Αφροδίτη, Παπαδημητρίου Λίλη, Παπαδόπουλος Ντίνος, Παπαχρήστου Βασίλειος, Παργανά Χριστίνα, Πέτρου Βασιλεία, Σαΐνης Ευάγγελος, Σάρρα Ειρήνη, Σιόντη – Μπενέκου Αντωνία, Σιούτης Στάθης, Σκούφαλης Μανώλης, Σούλτης Σάκης, Σουμαλεύρης Ντίνος, Στεργιούλης Γεώργιος, Στρατσιάνης Πάνος, Σφαιρόπουλος Νικόλαος, Τζαλαλή Χριστίνα, Τζιόβας Χρήστος, Τσάγκας Κωνσταντίνος, Τσακούμη Ναταλία Φρεγγίδης Νικόλαος και Χαλιλόπουλος Αντώνιος.
Δ.Ε. Μπιζανίου: Αργύρης (Σπούρης) Βασίλειος, Γαβριήλ Αθανάσιος και Γκιζά Ντίνα.
Δ.Ε. Νήσου: Παππάς Θέμης
Δ.Ε. Παμβώτιδας: Κιτσάκης Θωμάς, Λέκκας Βασίλειος, Λισγάρα Εϋη, Μάγκου Καίτη, Παππάς Γεώργιος, Πριόβολος Αλέξανδρος και Χρύση-Μεργιάννη Νίκη.
Δ.Ε. Περάματος: Γούσια Βάσω, Λαδιάς Γεώργιος, Λάκκα Ρίτσα και Τσιάβος Σταύρος.

Τα ονόματα των υποψηφίων υποψηφίων συμβούλων και προέδρων των 38 δημοτικών κοινοτήτων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της παράταξης (https://www.ioannina2023.gr/can/)
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε δελτίο τύπου, η ανανέωση των υποψηφιοτήτων ανέρχεται σε ποσοστό 62% και ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι 47 έτη. Το 31% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, το 28% ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 17% δημόσιοι υπάλληλοι, το 15% επιχειρηματίες και το 9% συνταξιούχοι.

Στόχος η αναγέννηση του Δήμου

Στο κείμενο που συνοδεύει την ανακοίνωση για την κατάθεση του ψηφοδελτίου, τονίζεται ότι η παράταξη «Ιωάννινα_2023» είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα της νέας διακυβέρνησης του Δήμου, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο, και με μοναδικό στόχο την αναγέννηση του Δήμου.
«Επί μια τετραετία στο δημοτικό συμβούλιο, ως αντιπολίτευση, τηρήσαμε απολύτως υπεύθυνη στάση. Στηρίξαμε τη δημοτική αρχή σε εκατοντάδες θέματα, με σημαντικότερο την ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού οδών & πλατειών. Παράλληλα, ασκήσαμε τεκμηριωμένη κριτική σε καίρια ζητήματα, όπως για το πάρκο Πυρσινέλλα και το στρατόπεδο Βελισσαρίου, τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά. Κυρίως όμως, καταθέσαμε δεκάδες τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναγέννηση του Δήμου, για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΙ κ.ά.
Θέση μας είναι ότι την τελευταία δεκαετία, ο Δήμος μας έμεινε πίσω σε πολλά βασικά ζητήματα: στην καθαριότητα, στην ανάδειξη της λίμνης, στον πολεοδομικό σχεδιασμό, σε έργα υποδομής, στην ενεργειακή μετάβαση, στον αθλητισμό. Έφτασε πλέον η ώρα να αναλάβει τη διακυβέρνηση του Δήμου μια άλλη Παράταξη, με θέσεις, απόψεις, εμπειρία, ανοιχτή στις νέες προκλήσεις, που πιστεύει στη στενή συνεργασία με τους συνδημότες, τους συλλογικούς φορείς, τους θεσμούς της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Προγράμματα και υποψήφιοι ανά Δημοτική Ενότητα

Ανά δημοτική ενότητα θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της παράταξης.
Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Νησί και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις ως εξής:
Δ.Ε. Ιωαννιτών: Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο καφέ του Ιτς Καλέ στο Κάστρο.
Δ.Ε. Μπιζανίου: 5 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Πεδινής.
Δ.Ε. Παμβώτιδας: 6 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου Κατσικάς.
Δ.Ε. Περάματος: 7 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο κέντρο προβολής σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου».
Δ.Ε. Ανατολής: 8 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής.

Σχετικά άρθρα

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030