ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συν 18 υποψήφιοι για τους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Έτοιμο σε ποσοστό 80% είναι το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», μετά και τη σημερινή παρουσίαση ακόμη 18 υποψηφίων, οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στους 22, που είχαν παρουσιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Η παρουσίαση είχε έντονο άρωμα γυναίκας, καθώς 11 από τους 18 υποψήφιους ήταν θηλυκού γένους, με τον επικεφαλής της παράταξης Σπύρο Ριζόπουλο να σημειώνει πως επιλέχθηκαν με κριτήρια αξιοκρατίας και ικανοτήτων, και όχι για να συμπληρωθεί το πλαφόν του 40%, που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος.
Ήδη έκλεισε το ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας και πλέον απομένουν έντεκα ακόμη υποψήφιοι, οι οποίοι θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα, για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς θεωρούνται «ισχυρά χαρτιά» για την παράταξη.
Η σημερινή παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων είχε τα χαρακτηριστικά της πρώτης, καθώς ο κ. Ριζόπουλος δεν αρκέστηκε στην παράθεση ονομάτων και επαγγελματικών ιδιοτήτων, αλλά τη διάνθισε με σχόλια για τον καθέναν, καθώς και για γενικότερα ζητήματα, βρίσκοντας αφορμή να βάλει κατά του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, αλλά και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, στον οποίο απέδωσε εμπάθεια και προσπάθεια να τον μπλέξει σε ένα σκάνδαλο για τα λάθη του, αναφερόμενος στη γνωστή υπόθεση του πετρελαίου στο Γηροκομείο.
«Για εμάς, η φράση υποψήφιοι από την κοινωνία δεν είναι μια ωραία επικοινωνιακή ατάκα -όπως επιδιώκουν να λοιδορούν οι αντίπαλοί μας, αξιοποιώντας την επαγγελματική μου επιτυχία- αλλά είναι μια ουσιαστική πολιτική πρόταση. Όπου οι επιλογές των ανθρώπων γίνονται με ποιοτικά χαρακτηριστικά, με γνώμονα τη δράση τους, τις επιτυχίες τους και τους αγώνες τους σε όλους τους χώρους», τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του, επισημαίνοντας πως ο ίδιος παρουσιάζει το 80% του ψηφοδελτίου του, όταν άλλοι δεν έχουν ανακοινώσει ούτε έναν υποψήφιο, διευκρινίζοντας, όμως, πως δεν πιστεύει πως υπάρχει δυστοκία ανεύρεσης υποψηφίων, καθώς οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν κομματικές στηρίξεις και «το σύστημα τρέχει γι’ αυτούς».
Στον νομό Ιωαννίνων υποψήφιοι θα είναι η διαφημίστρια Δήμητρα Βούρδα, η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γούσια, η συνταξιούχος Κωνσταντίνα Καϊάφα, ο αστυνομικός Σπύρος Καραμποίκης, η ελεύθερη επαγγελματίας Ελένη Κίτσιου, η νηπιαγωγός Χριστίνα Κράμπη, ο ελεύθερος επαγγελματίας Σπύρος Στράτης και η ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χρήστου.
Στον νομό Άρτας η δικηγόρος Ελένη Κίτσου, ο αγρότης Γιάννης Ντάλας, και ο πυροσβέστης Αποστόλης Χρήστου, στον νομό Θεσπρωτίας ο ιδιωτικός υπάλληλος Σπύρος Ανυφαντής, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη», εκπαιδευτικός Αλέκα Κοτσώνη, η ελεύθερη επαγγελματίας Βασιλική Κυβράνογλου και η γιατρός Μάγδα Τάτση, και, τέλος, στον νομό Πρέβεζας η αρτοποιός Γιούλη Βάσση, ο οικονομολόγος-επενδυτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Παπατσίμπας και ο υποστράτηγος ε.α., δημοτικός σύμβουλος Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος.

Κάθε πρόταση και… Καχριμάνης

Η παρουσίαση της νέας παρτίδας υποψηφίων αποτέλεσε ευκαιρία για τον Σπ. Ριζόπουλο να εξαπολύσει μία ακόμη επίθεση κατά του Αλ. Καχριμάνη και σχεδόν κάθε σκέψη του ολοκληρωνόταν με αναφορά στο πρόσωπό του.
«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα δεδομένα στην Ήπειρο. Το λέω και θα το ξαναλέω. Το παρελθόν ό,τι είχε να δώσει, έδωσε και στη ζωή, ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει», ήταν η φράση με την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε την τοποθέτησή του, για να συνεχίσει λέγοντας πως η κυριαρχία Καχριμάνη τελειώνει. «Η συμμετοχή μας στο περιφερειακό συμβούλιο, από οποιαδήποτε θέση, αλλάζει τα δεδομένα. Το ενός ανδρός αρχή πεθαίνει. Η ανάσα μας, απ’ οποιαδήποτε θέση, θα είναι διακριτή και το σύστημα της τοπικής διαπλοκής που δίνει τη τελευταία της μάχη τελειώνει. Θα είμαστε παντού. Θα είμαστε δημιουργικά, θα είμαστε καταγγελτικά. Το Καχριμανιστάν τελείωσε», σημείωσε.
Μίλησε για πιέσεις και απειλές προς τους υποψηφίους του, ενώ, αναφερόμενος στις γυναίκες του ψηφοδελτίου του, επεφύλασσε μία ακόμη αναφορά στον περιφερειάρχη. «Έχουμε φύγει από τη στερεότυπη αντίληψη που επικρατεί για τις γυναίκες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πλήρη αντίθεση με αυτό που μου είπε ένας ιστορικός παίκτης της τοπικής αυτοδιοίκησης: “μην ανησυχείς για τις γυναίκες θα μαζέψουμε 10 -15 στο τέλος θα τις δώσουμε από ένα κατοστάρικο, έτσι κάνει ο Καχριμάνης, μην ανησυχείς”», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών