ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενημερώθηκε και κατέθεσε προτάσεις

Τις προτάσεις της, σχετικά με το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης επανακατέθεσε στον Δήμαρχο Δ. Παπαγεωργίου, η παράταξη «Ιωάννινα 2023» και η επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη, σε μια συνάντηση που δεν ήταν αναμενόμενη, ιδιαίτερα μέσα σε ένα προεκλογικό σκηνικό.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της κ. Καλογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών της με τις αρχές της πόλης και θεσμικούς φορείς, για τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον δήμο. Στα ζητήματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν ακόμη οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης των διανοίξεων των οδών, στις περιοχές των ρυμοτομικών σχεδίων Νέας Ζωής, Καρδαμιτσίων, Κάτω Νεοχωρόπουλου, Σεισμοπλήκτων και Κατσικά, προκειμένου να επισπευσθούν αλλά και η οριστικοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) 2021-2027.

Η παράταξη ζητά να συμπεριληφθούν οι προτάσεις αυτ΄ς προκειμένου όπως αναφέρει η κ. Καλογιάννη, να βελτιωθεί δραστικά η καθημερινότητα των συνδημοτών μας. «Σε συνδυασμό δε, με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα αποτελέσει το αναγκαίο και ενιαίο πλαίσιο σχεδιασμού για τον Δήμο μας, που θα αξιοποιεί τη θέση και τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και του γενικού συμφέροντος. Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η ένταξη του Δήμου μας στο πλαίσιο των «100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030» αποτελεί πλεονέκτημα για τον τόπο μας αλλά είναι και ένα μεγάλο στοίχημα. Για να προσδώσει, όμως, απτά και θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο μας, απαιτείται μεθοδική και συστηματική δουλειά συνδεδεμένη με συγκεκριμένους στόχους σε αντίστοιχα χρονικά ορόσημα, και συνεχή διάλογο με τους θεσμούς, φορείς και ενεργούς πολίτες», σημειώνει.

Μεταξύ των προτάσεων βρίσκονται η εκπόνηση Κυκλοφοριακή μελέτη και μελέτη μεταφορών στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, με τη συμπερίληψη για τις αστικές συγκοινωνίες, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, τις λιμναίες συγκοινωνίες και ενδεχομένως και τις συγκοινωνίες με μέσο σταθερής τροχιάς, Μελέτη αξιοποίησης δημοτικού κτιριακού αποθέματος αλλά και πιθανόν διεκδικήσιμων εκτάσεων, η εκπόνηση master plan για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, εκπόνηση κανονιστικού πλαισίου για τη Λίμνη Παμβώτιδα, τα έργα που εμπεριέχονται στη μελέτη «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ανάπλαση περιοχής Λίμνης Παμβώτιδας» που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ η παράταξη προτείνει μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) για τη Λίμνη Παμβώτιδα.

Στη διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η πορεία της ένταξης του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

«Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο για την ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για κρίσιμα και επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με την εξέλιξη του Δήμου», σημειώνει η κ. Καλογιάννη, στην ανακοίνωσή της.

 

Σχετικά άρθρα

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030