ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εν αναμονή των 13 νέων στάσεων

Σε κατασκευαστικές αστοχίες, που διαπιστώθηκαν κατά την παραλαβή, οφείλεται η καθυστέρηση στην τοποθέτηση των νέων στάσεων του αστικού ΚΤΕΛ.

Οι στάσεις επεστράφησαν στον ανάδοχο για να τις κατασκευάσει βάσει της μελέτης που είχε εκπονηθεί από τον δήμο, με αποτέλεσμα, όμως, μετά την αφαίρεση των παλιών στεγάστρων, οι επιβάτες να αναγκάζονται να αναμένουν τα λεωφορεία, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία από τους πολίτες, προσθέτοντας, όμως, ότι η καθυστέρηση γίνεται προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που αρμόζει στον δήμο, ενώ τα παλιά στέγαστρα συντηρούνται και θα τοποθετηθούν στη θέση άλλων, που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, καθώς και σε σημεία που δεν υπάρχουν, αλλά κρίνεται αναγκαία η τοποθέτησή τους.
«Σε ό,τι αφορά τις 13 νέες στάσεις, που θα τοποθετηθούν στο ευρύτερο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, επιλέξαμε να σχεδιαστούν με τη φιλοσοφία ενός αστικού αντικειμένου. Στόχος μας είναι σταδιακά να αντικατασταθούν όλες οι στάσεις στον δήμο μας. Είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο σχεδιασμού να αποκτήσουμε απλές και σύγχρονες στάσεις. Αναμένουμε την πρόσκληση από το πρόγραμμα Φιλόδημος που αφορά την αντικατάσταση στεγάστρων αστικής συγκοινωνίας με προϋπολογισμό 16 εκ. ευρώ για όλη την Ελλάδα, ώστε να διεκδικήσουμε ένα μέρος της χρηματοδότησης για τον δήμο μας», κατέληξε η κ. Βασιλείου.

Σχετικά άρθρα

Έγιναν βήματα, απαιτούνται περισσότερα

Καθάρισαν στάσεις και πινακίδες οι Paguristas

Στο τελικό στάδιο η ανάδειξη του δασυλλίου Γορίτσας