ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει τα κόμματα

Ανεξάρτητος από τις αποφάσεις των κομμάτων είναι ο εκλογικός σχεδιασμός της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», με τον επικεφαλής Σπύρο Ριζόπουλο να μην αναμένει εξελίξεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι βουλευτικές εκλογές.

«Αν θα υπάρχει κάτι, θα υπάρχει μετά τις 25 Ιουνίου», ανέφερε σε ερώτηση δημοσιογράφου, λέγοντας πως τα πολιτικά επιτελεία δεν έχουν περιθώρια στην παρούσα φάση να ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο κ. Ριζόπουλος έκανε γνωστό ότι ο αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται σε 73 από 65, που ήταν στην παρουσίαση στο πλαίσιο εκδήλωσης της παράταξης, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στο πολιτικό στερέωμα είναι ραγδαίες και εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι είμαστε ο βασικός πυλώνας αλλαγής. Ας το δουν αυτό τα κόμματα και ας αποφασίσουν αυτά για τη στάση που θα κρατήσουν. Εμείς δεν έχουμε κανένα άγχος γι’ αυτό».
Αντικείμενο της συνέντευξης τύπου, μία ημέρα μετά τη διπλή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, από την οποία η παράταξή του απείχε, ήταν η παρουσίαση τεσσάρων δεικτών, που, σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, αποτυπώνουν την πραγματικότητα της οικονομίας της περιοχής μας.
«Στον δείκτη της ανταγωνιστικότητας η Ήπειρος είναι ουραγός. Στον δείκτη της διαφθοράς πρώτη. Στο δείκτη μείωσης της ανεργίας, που παρουσίασε πρόσφατα η Eurostat ουραγοί, ενώ τέλος στον δείκτη συρρίκνωσης της οικονομίας της Ηπείρου από το 2010 μέχρι και σήμερα, την περίοδο δηλαδή διακυβέρνησης Καχριμάνη, η πτώση είναι τέτοια που η οικονομία μας βρίσκεται πιο κάτω από ότι ήταν το 2000. Τι άλλο χρειάζεται για να γίνει σαφές ότι απαιτείται άμεση αλλαγή και ανανέωση στο οικονομικό μοντέλο της περιφέρειάς μας; Δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα από εκεί που μας έχει καταδικάσει ο κ. Καχριμάνης», υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την πορεία της οικονομίας της Ηπείρου κατά τη διακυβέρνησή της από τον κ. Καχριμάνη.
Ως προς την επιλογή να απέχει από τις τελευταίες συνεδριάσεις, είπε πως δεν υπάρχει έργο της Περιφέρειας για να γίνει απολογισμός και πρέπει να «βαφτίζουμε το κρέας ψάρι».

Σχετικά άρθρα

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κούνησε μαντήλι και ο Δημήτρης Παππάς

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος