ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κινητικότητα για το νέο κτίριο του Ι.Τ.Ε.

Στα Γιάννενα βρίσκονται στελέχη του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), το οποίο ετοιμάζει την ανέγερση κτιρίων που θα φιλοξενήσουν την υποδομή Έρευνας και Καινοτομίας του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών, με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το κτίριο του Ι.Τ.Ε. στα Γιάννενα, με προϋπολογισμό στα 80 εκ. ευρώ περίπου, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και θα ανεγερθεί σε έκταση που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εντός της πανεπιστημιούπολης.
Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ι.Τ.Ε., όπως και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας το ενδιαφέρον από την πλευρά του Ιδρύματος και για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας. Την ίδια ώρα, αναμένεται η οριστική έγκριση της δανειοδότησης μέρους του έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στην πόλη το προηγούμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Πλεονέκτημα στην έρευνα θα αποκτήσει η Ήπειρος

Γεωργία Χαλάτση

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Σε νέο «σπίτι» από το 2025 το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών

Γεωργία Χαλάτση