ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του 52χρονου αστυνομικού

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος της εξαφάνισης του 52χρονου αστυνομικού Λάμπρου Παπαδόπουλου, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του στα Γιάννενα στις 12 Μαΐου και έκτοτε δεν είχε δώσει κανένα ίχνος ζωής.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Μάζιας και Κρυόβρυσης το μεσημέρι, μετά από κλήση κτηνοτρόφου στο 100 για τον εντοπισμό ενός πτώματος, βρέθηκαν μπροστά στη σορό του συναδέλφου τους. Η κατάσταση προχωρημένης σήψης της σορού και το γεγονός ότι υπήρχαν δαγκωματιές από άγρια ζώα δε βοηθούσαν στην άμεση αναγνώριση, ωστόσο ένα σακίδιο με προσωπικά του αντικείμενα που βρέθηκε δίπλα του και ο προσδιοριζόμενος χρόνος θανάτου δεν άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης ως προς την ταυτότητα του νεκρού άνδρα. Η τυπική επιβεβαίωση αναμένεται με την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής, η οποία θα δείξει και τον τρόπο που επήλθε ο θάνατος του 52χρονου, με πιθανότερο το ενδεχόμενο να έβαλε τέλος ο ίδιος στη ζωή του. Πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός αιχμηρού αντικειμένου σε κοντινή απόσταση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός είχε πάρει από το σπίτι του και το υπηρεσιακό του περίστροφο.
Στο σημείο, εκτός των αστυνομικών δυνάμεων και του ιατροδικαστή, έφτασαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να περισυλλέξουν τη σορό του 52χρονου και να τη μεταφέρουν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο 52χρονος, που υπηρετούσε σε Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Νομού Ιωαννίνων, διέμενε με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν δεν επέστρεψε σπίτι το βράδυ της 12ης Μαΐου. Μία ημέρα αργότερα έχει ενεργοποιηθεί και η Γραμμή Ζωής από το Χαμόγελο του Παιδιού.