ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υπηρεσιακές εισηγήσεις για κλείσιμο του ταμείου της ΔΕΥΑΙ στην Αβέρωφ

Να παραμείνει ανοικτό το ταμείο της οδού Αβέρωφ επιδιώκει η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, καθώς φαίνεται πως η πρόσφατη διακοπή λειτουργίας του για μία εβδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν αποκλείεται να πάρει μόνιμο χαρακτήρα.

Απαντώντας και στις αιτιάσεις της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυw Τσουμάνη σχετικά με την ακαταλληλότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ταμείο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας τόνισε πως η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει ανοιχτό, παρά τις υπηρεσιακές εισηγήσεις για κλείσιμό του.
Όπως ανέφερε, υπάρχει επιστολή από τη γενική διεύθυνση, στην κατεύθυνση του Σωματείου των Εργαζομένων, με την οποία ζητείται να κλείσει με αιτιολογία την έλλειψη προσωπικού. «Κάνω ό,τι μπορώ για να μην κλείσει το ταμείο της Αβέρωφ», σημείωσε προσθέτοντας πως όντως το κτίριο έχει κάποια προβλήματα.
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μπαρτζώκας, το 25% των εσόδων της ΔΕΥΑΙ από τους λογαριασμούς προέρχεται από αυτό το ταμείο, το 15% από το ταμείο στη Ριζάρειο, το 5% από τα ταμεία που λειτουργούν μια ημέρα την εβδομάδα σε Ανατολή και Κατσικά, ενώ το 55% των καταναλωτών πληρώνουν ηλεκτρονικά, μέσω του ydata.eu (16% των καταναλωτών) ή μέσω τραπέζης.
Η ΔΕΥΑΙ ήδη έχει προγραμματίσει προσλήψεις διάρκειας οκτώ μηνών για διάφορες ειδικότητες, κάτι που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κενών.

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών