ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εφημερίες χωρίς Ακτινοδιαγνωστικό για πολλοστή φορά

Παραμένουν τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Nοσοκομείου Άρτας, με αποτέλεσμα το Σάββατο 29 Απριλίου να παραμείνει κλειστό και η διοίκηση του νοσοκομείου να καταφεύγει στη συνεργασία με ιδιωτικό κέντρο για επείγουσες περιπτώσεις.

Το πρόγραμμα εφημεριών για τον Απρίλιο εκτελέστηκε με εντέλλεσθε στους δύο γιατρούς που έχουν απομείνει στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και γιατρούς από άλλα νοσοκομεία, ενώ και για το κατατεθέν πρόγραμμα εφημεριών του Μαΐου υπάρχουν κενά, με το πρώτο να είναι την ερχόμενη Παρασκευή.
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας. «Σε ένα νοσοκομείο με 18 κλινικές και καθημερινή εφημέρευση, είναι βέβαιο ότι γίνεται επισφαλής η λειτουργία του για τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών, αφού ένας εξοντωμένος γιατρός με πέντε εφημερίες την εβδομάδα καθίσταται επικίνδυνος για τους ασθενείς και έρχεται να εργασtεί κόντρα σε κάθε εργατική νομοθεσία ασφάλειας. Είναι σαφές ότι μια τέτοια λειτουργία των συναδέλφων του ακτινολογικού θα οδηγήσει σε… Τέμπη για τους ασθενείς…. με τους γιατρούς …σταθμάρχες της κυβέρνησης για το όποιο ιατρικό σφάλμα ή όποια ιατρική αμέλεια ακολουθήσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων και η τριμελής επιτροπή ιατρών στο νοσοκομείο καταγγέλλουν, από την πλευρά τους, την εγκατάλειψη του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, από τις διοικήσεις διαχρονικά, την 6η Υ.ΠΕ. και το Yπουργείο Υγείας. «Αναρωτιόμαστε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και τι θα συμβεί σε περίπτωση σοβαρών περιστατικών που θα έρθουν στα ΤΕΠ του νοσοκομείου; Πως γίνεται να εφημερεύει το νοσοκομείο χωρίς να λειτουργεί το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα; Εγκεφαλικά, ισχαιμικά, ανακοπές, διακομιδές σε ΜΕΘ, τροχαία, ατυχήματα, βαριά περιστατικά covid πώς θα εξυπηρετηθούν; Με τηλέφωνο στο ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό; Οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς; Εδώ και χρόνια ως Σύλλογος Εργαζομένων κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου. Εδώ και χρόνια οι Διοικήσεις και η 6η Υ.ΠΕ.. πέρα από το ότι υλοποιούν τη βασική πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και των νοσοκομείων της χώρας, διαπραγματεύονται και χαϊδεύουν τα αυτιά κάποιων, που προτάσσουν το προσωπικό τους όφελος», τονίζουν οι εργαζόμενοι, που απαιτούν προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών, ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και εργασίας και για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς.
Για συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών στο νοσοκομείο Άρτας, κάνει λόγο η Θεματική Υγείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού Άρτας, δείχνοντας ως υπεύθυνους τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, την κυβέρνηση και τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή. «Είναι όλοι αυτοί που, στον βωμό της απαξίωσης κάθε δημόσιου αγαθού, δε σέβονται καν το ύψιστο αγαθό της υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας. Είναι όλοι αυτοί που κατάντησαν το νοσοκομείο μας από ένα από τα καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας σε Κέντρο Υγείας», τονίζει.
Τη γενική εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Άρτας καταγγέλλει και η Τομεακή Επιτροπή Άρτας του ΚΚΕ. «Σε αυτό το αποτέλεσμα έχει οδηγήσει η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που έχουν κάνει την Υγεία εμπόρευμα, δεν κάνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και η λύση που δίνουν στις χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων, είναι να μπουκώνουν με χρήματα από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού τους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας», τονίζει, απαιτώντας άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Σχετικά άρθρα

Ασθενής απειλούσε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άρτας με ψαλίδι

Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Άρτας

Νοσοκομείο Άρτας- Κανείς θετικός στον ιό δεν εργάζεται

Ηπειρωτικός Αγών