ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκίνησε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στο ΠΓΝΙ

Ξεκίνησε σταδιακά να υλοποιείται το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκ. ευρώ, με την προμήθεια του πρώτου μέρους του εξοπλισμού.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και περιλαμβάνει 12 υποέργα, μεταξύ των οποίων η εγκατάσταση μηχανήματος οστικής πυκνότητας, η προμήθεια ενός C-ARM για ERCP, η θερμομόνωση-υγρομόνωση ταρατσών, η εγκατάσταση κλιματισμού σε κλινικές, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 500 KVA, η αντικατάσταση θυρών εισόδου και εξόδων κινδύνου, η αλλαγή λαμπτήρων με περίπου 10.000 φωτιστικά LED και η αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης κτιρίου-BMS.
Η ανανέωση και εκσυγχρονισμός του πάγιου ηλεκτρομηχανολογικού, ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που σε πολλές περιπτώσεις μετρά περισσότερα από 30 χρόνια, αρχίζει να σχηματοποιείται, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η διοίκηση, με την προμήθεια του πρώτου εξοπλισμού.
Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση επτά χειρουργικών προβολέων σε
ισάριθμες χειρουργικές αίθουσες του ΠΓΝΙ, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ περίπου, που ήδη τέθηκαν σε λειτουργία, αντικαθιστώντας πεπαλαιωμένους και τεχνολογικά απαξιωμένους προβολείς άνω της 15ετίας.
Επίσης, έγινε η προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων παρακλίνιων monitor και ενός κεντρικού σταθμού τεχνολογίας TFT, για σύνδεση με υπάρχον δίκτυο monitor της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών, συμβατικής δαπάνης 64.976 ευρώ.
Εν όψει της υλοποίησης και των υπολοίπων υποέργων, που θα θωρακίσουν ενεργειακά το νοσοκομείο για την επόμενη 30ετία, η διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους εργαζόμενους για τον συνεχή αγώνα που κάνουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις καθημερινές προκλήσεις και δυσκολίες, «χωρίς όμως να χάνουν το στόχο υλοποίησης μακροχρόνιου σχεδιασμού και ανάπτυξης», και προς τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για τη διαχρονική στήριξη προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του, στρατηγικής σημασίας για το νοσοκομείο, έργου.

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη