ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απομακρύνθηκε ο αμίαντος, προς τοποθέτηση τα νέα στέγαστρα

Απομακρύνθηκαν, μετά από δεκαετίες, τα φύλλα αμιάντου από τα στέγαστρα της λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και τις απαραίτητες εσωτερικές ρυθμίσεις.

Μετά από μικρή καθυστέρηση, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, η πρώτη φάση των εργασιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα νέα στέγαστρα αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, στο τμήμα της αγοράς όπου απομακρύνθηκαν τα παλαιά. Θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία και στα υπόλοιπα τμήματα και σειρά έχει στη συνέχεια η διαδικασία της διαμόρφωσης του δαπέδου και οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες.
Το συνολικό έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του έτους, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, σημειώνοντας πως έγινε η επιλογή να μην κλείσει η αγορά κατά τη διάρκεια των εργασιών, για να μη στερηθούν εισοδήματα οι παραγωγοί και να μπορούν οι καταναλωτές να εξυπηρετηθούν.
Το συνολικό έργο της αποκατάστασης της υγιεινής και ασφάλειας της λαϊκής αγοράς και την αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του χώρου, έχει προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για μια νέα Δημοτική Αγορά

Ξεκινούν οι εργασίες στη Λαϊκή Αγορά της Αγίας Μαρίνας

Μετά τις γιορτές η αποξήλωση των στεγάστρων αμιάντου

Γεωργία Χαλάτση