ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Προνομιακή μεταχείριση», αν και χωρίς συμφωνία για πτήσεις

Υψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ βρίσκεται η περιφέρεια της Ηπείρου, καθώς αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, κάτι που αποτυπώνεται και στις αφίξεις, στην κατά κεφαλή δαπάνη ανά επισκέπτη, αλλά και στον δείκτη ικανοποίησης των επισκεπτών.

Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης ενισχύονται από τις εξελίξεις στους οδικούς άξονες, κυρίως μετά τη δρομολόγηση του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, αλλά και από το «άνοιγμα» νέων αεροπορικών γραμμών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι προοπτικές αυτές τέθηκαν στην συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, ο κ. Φραγκάκης το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθεί στη Γερμανία και πρόκειται και ο ίδιος να θέσει στους γερμανούς εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου το ζήτημα της αεροπορικής σύνδεσης με τα Γιάννενα, με δεδομένο πως αποτελεί ένα αίτημα τόσο των φορέων του τουρισμού στην περιοχή, αλλά και των επιχειρήσεων τεχνολογίας, όσο και των φορέων των αποδήμων.

«Ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξουν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειας και των επαγγελματιών, όσον αφορά τη δυνατότητα ανοίγματος απευθείας γραμμών με τη Γερμανία, αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης με το Ηράκλειο της Κρήτης, όπως φυσικά υποστηρίζουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό, για τη γραμμή Γιάννενα- Τελ Αβίβ», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Φραγκάκης.

Κληθείς να απαντήσει αναφορικά με τη δυσαρέσκεια του τουριστικού κλάδου για «αποκλεισμό» των Ιωαννίνων από τη συμφωνία με δέκα αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού, ο κ. Φραγκάκης σημείωσε πως όχι μόνο δε συμβαίνει αυτό, αλλά αντίθετα η Ήπειρος και τα Γιάννενα έχουν «προνομιακή μεταχείριση». «Ο ΕΟΤ προωθεί τη χώρα συνολικά και ειδικά η Ήπειρος και τα Γιάννενα έχουν προνομιακή μεταχείριση και αυτό φαίνεται από την κεντρική καμπάνια του ΕΟΤ που τρέχει στο εξωτερικό από το 2022. Ο ΕΟΤ ακολουθεί μια πολιτική κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρίες και σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με δέκα αεροπορικές εταιρίες και η Ήπειρος σε αυτό αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα. Όμως να τονίσω πως χρειάζεται δουλειά, δε θα γίνει από την μια ημέρα στην άλλη. Είμαι εδώ για να δούμε τι χρειάζεται και πώς θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Μπορούμε όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας και είναι σίγουρο πως ο ΕΟΤ θα βάλει το δικό του», σημείωσε στις δηλώσεις του, ενόψει και των συναντήσεων με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου.

Παράλληλα ο κ. Φραγκάκης, σημείωσε πως τα σημαντικά έργα υποδομής που γίνονται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου, έχουν αναβαθμίσει τη περιοχή και τουριστικά. «Η Ήπειρος έχει αλλάξει πίστα όσον αφορά τον τουρισμό της», σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα στοιχεία που αναδεικνύουν μια σημαντική αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη ανά επίσκεψη, αλλά και στην άνοδο στον ποιοτικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Και φυσικά έχει προοπτικές για το άμεσο μέλλον», σημείωσε ο κ. Φραγκάκης, συγχαίροντας τον περιφερειάρχη, τα στελέχη του και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για τα έργα που γίνονται στην Ήπειρο και τα οποία «της αλλάζουν το πρόσωπο και φυσικά της δίνουν τεράστια προοπτική για τον τουρισμό της».

Ο Καχριμάνης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Γ.Γ. για την επίσκεψή του, υπογραμμίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μαζί του. «Η περιοχή μας πάει πολύ καλά και στον ποιοτικό τουρισμό, όπως διαβάζουμε όλοι μας», τόνισε ο περιφερειάρχης, στις δηλώσεις του. «Αναφερθήκαμε και σε αδυναμίες μας, για τις οποίες ζητήσαμε τη συμπαράσταση του κ. Γενικού για να πάμε ακόμη καλύτερα», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας