ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο

Τη σύμβαση για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτηρίων του Πνευματικού Κέντρου και του παλιού δημαρχείου υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος- αναπληρωτής δημάρχου Βαγγέλης Πήχας και ο ανάδοχος.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Η ενεργειακή – κτιριακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτούνται και εξασφαλίζουν τη λειτουργία του, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και με υποδομές σύγχρονες και φιλικές περιβαλλοντικά.
Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου θα μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού & Μουσικής και θα φιλοξενεί το Δημοτικό Ωδείο, τη Συμφωνική Ορχήστρα, έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο και έναν πολυχρηστικό χώρο εκδηλώσεων.
Οι παρεμβάσεις στο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου θα εξελιχθούν συνδυαστικά με αυτές στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, ολοκληρώνοντας τον στόχο της μετατροπής του μεν πρώτου σε κτίριο διοίκησης και του δευτέρου σε αμιγώς πολιτιστικό κτίριο.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Σύντομα η έναρξη εργασιών στο Πνευματικό Κέντρο

Αποστόλης Τζελέτας