ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναγκαιότητα η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων

Την παρέμβαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα για την ενίσχυση του Νομού Ιωαννίνων με σημαντικό αριθμό αστυνομικών κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις και την αύξηση του αριθμού των νεοπροσλαμβανομένων αστυνομικών προκειμένου σταδιακά, σε βάθος 5ετίας, τόσο η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις να ενισχυθούν με νέους αστυνομικούς, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Το αίτημα τίθεται ενόψει της πραγματοποίησης το προσεχές χρονικό διάστημα του Συμβουλίου Τακτικών μεταθέσεων έτους 2023, με την Ένωση να υπενθυμίζει τις μηδενικές θέσεις στο συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2022 τον περασμένο Σεπτέμβριο και τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για σημαντικό αριθμό μεταθέσεων στον τακτικό κύκλο μεταθέσεων του Ιανουαρίου 2023.
Η ΕΑΥΙ επισημαίνει τον ορατό κίνδυνο αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών του Νομού, με κύρια αιτία τον μεγάλο μέσο όρος ηλικίας των υπηρετούντων αστυνομικών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων. «Αρκετοί είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης, με τους περισσότερους εξ αυτών πιθανότατα στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς να συνταξιοδοτηθούν, ενώ, αν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια, σε βάθος περίπου τετραετίας ενδεχομένως στη Διεύθυνσή μας να έχουμε μείωση του προσωπικού κατά 40%», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή της, την οποία κοινοποίησε στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, στον περιφερειάρχη Ηπείρου και τους βουλευτές Ν. Ιωαννίνων.
Τέλος, η ΕΥΑΙ δηλώνει ότι σκοπεύει να ενημερώσει όλους τους τοπικούς φορείς, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει μόνο συνδικαλιστικές διαστάσεις αλλά κυρίως κοινωνικές, καθώς, εφόσον δεν υπάρξει μέριμνα, η όλη κατάσταση, σύντομα, θα επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την αποτελεσματικότητά των αστυνομικών στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του Νομού.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα

Ζητά πρόνοια για την κάλυψη των κενών

Κίνδυνος αποδυνάμωσης λόγω συνταξιοδοτήσεων