ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αίτημα συνάντησης με προειδοποίηση για νέες κινητοποιήσεις

Άμεση συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου ζητούν ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματά τους και προειδοποιώντας με συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ωδείο ζητούν τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την επαναπροκήρυξη των θέσεων όλων των εργαζόμενων, την επαναφορά του αριθμού των προβών τουλάχιστον σε δύο ανά εβδομάδα, την τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτισμού της πόλης.
«Η αδιάλλακτη στάση της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, καθώς και τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων, έχουν οδηγήσει ήδη τους μουσικούς τόσο στη Φιλαρμονική όσο και στη Συμφωνική Ορχήστρα σε καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, η πορεία των οποίων θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση και την ενημέρωση που θα γίνει», αναφέρεται στην πρόσκληση για τη συνάντηση, με αίτημα να γίνει πριν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, μέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η επόμενη πρόβα της Φιλαρμονικής.
Η πρόσκληση σε συνάντηση έρχεται σε συνέχεια ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, με την οποία χαιρέτιζε την καθολική αποχή των μουσικών της Φιλαρμονικής από τα καθήκοντά τους και χαρακτήριζε προσβολή την επιλογή της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου να μην τους συναντήσει.

Αλληλεγγύη από το Σωματείο Μουσικών

Δίκαιο χαρακτηρίζει τον αγώνα των μουσικών της Φιλαρμονικής το Σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια», εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.
«Η υπεράσπιση της πρόσβασης στις υπηρεσίες πολιτισμού της πόλης μας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Με την κινητοποίηση των συναδέλφων μουσικών στη Φιλαρμονική αποδεικνύεται ότι, όταν οι εργαζόμενοι καταλάβουν τη δύναμή τους και συσπειρωθούν στο σωματείο, σπάει ο φόβος και η ηττοπάθεια. Το μεροκάματό μας είναι η ζωή μας. Είτε εργαζόμαστε στον πολιτισμό είτε σε οποιονδήποτε κλάδο, απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Εκδήλωση – συζήτηση από την ΑΡΠΙ

Εκδήλωση –συζήτηση με θέμα «Τέχνη και πολιτισμός στην σύγχρονη εποχή – Η απαξίωση του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων από τη δημοτική αρχή και οι απολύσεις των εργαζομένων» οργανώνει η δημοτική παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Θυμωμένο πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20) και ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Βασίλης Τσιράκης και η χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια χορού Ελεωνόρα Ηλία. Θα ακολουθήσει προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους του Β. Τσιράκη «Και να που ήρθε η ώρα πάλι για ταξίδι».
«Όταν ο πολιτισμός τους περιλαμβάνει την προσωπική τους προβολή, τις απαγγελίες, τα τραγούδια, τους χορούς, δεν λογαριάζουν το κόστος. Όταν όμως αφορά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανθρώπους που θα παράξουν και θα απολαύσουν πολιτισμό, κάνουν “οικονομία”. Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων απαξιώνει το Πνευματικό Κέντρο και τις δομές του, με απολύσεις, με “στοχοποιήσεις” εργαζόμενων, με διαρκή ψέματα και υπεκφυγές. Μπορεί να “αναπνεύσει” ο εργατικός πολιτισμός, μέσα σε αυτή την κατάσταση;», αναφέρεται σε κείμενο για την εκδήλωση.

Σχετικά άρθρα

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα