ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου», μετά από τις καταγγελίες των τελευταίων 24ωρων που προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο.

Η κυβέρνηση, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» όπως ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και μάλιστα για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα όπως είναι τα παιδιά που έχουν βρεθεί εκτός της οικογενειακής τους εστίας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών αυτών και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές» τόνισε αρχικά ο κ. Οικονόμου.
«Ο νόμος ισχύει για όλους και χωρίς εξαιρέσεις. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η προσοχή όλων πρέπει και είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που μένουν στη δομή, τα οποία -όπως είπε- «πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής όποια εξέλιξη και αν έχει η υπόθεση αυτή».
Η αντικατάσταση του Δ.Σ. της Κιβωτού είναι μια εξέλιξη επιβεβλημένη, όπως ανέφερε, ενώ τόνισε πως πολλές δομές έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές, ωστόσο δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και στην ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.
Μιλώντας για τρία μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων αναδοχής, ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών και διεύρυνση των ηλικιακών κριτηρίων για να μπορεί κάποιος να γίνει ανάδοχος. «Καμία ανοχή», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.
Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Σχετικά άρθρα

Ούτε σκέψη για κλείσιμο δομών

Γεωργία Χαλάτση

Και επίσημα το αίτημα για συνάντηση με το Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου»

Απευκταίο σενάριο το «λουκέτο» της δομής στην Πωγωνιανή