ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τιμητική διάκριση στον ομότιμο καθηγητή Αναισθησιολογίας Γεώργιο Παπαδόπουλο

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εκπαιδευτικής διημερίδας της Κλινικής Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Νοεμβρίου στα Γιάννενα.

Θέματα όπως η προεγχειρητική βελτιστοποίηση των ασθενών, η μείωση των περιεγχειρητικών επιπλοκών από το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, η επίδραση της αναισθησιολογικής τεχνικής στην έκβαση του καρκινοπαθούς ασθενούς, το εξειδικευμένο περιεγχειρητικό monitoring αλλά και η κρισιμότητα της μετεγχειρητικής περιόδου στην έκβαση του ασθενούς, τέθηκαν στο επίκεντρο του επιστημονικού προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 250 ιατροί τόσο από την επιστημονική κοινότητα της Αναισθησιολογίας όσο και από άλλες ειδικότητες.
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης, η τιμητική διάκριση στον ομότιμο καθηγητή Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Παπαδόπουλο. Στο σημαντικό έργο και την προσφορά του αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Αναισθησιολογίας Πέτρος Τζίμας, πρόεδρος της εκπαιδευτικής διημερίδας. Μία ιδιαίτερη εκδήλωση σε ένδειξη αναγνώρισης των πολύχρονων προσπαθειών του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων, ακαδημαϊκών υποθέσεων και διοικητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημήτριος Πέσχος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, η πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας Άννα Μαλισιώβα, ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Μιχαήλ Μήτσης και πλήθος συνεργατών και συναδέλφων.
Η επιστημονική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση της Κλινικής Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συνέχιση αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Σχετικά άρθρα

Μνήμες, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για αφανείς και ξεχασμένους ήρωες

Παύλος Παπαδόπουλος

25 Νοεμβρίου 1973: «Η πιο εξοργιστική μέρα της ζωής μου»

Τιτίκα Τζάλλα