ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ιωάννινα_2023»: Καταγραφή αιτημάτων στις κοινότητες της Δ.Ε. Περάματος

Με τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους των κοινοτήτων της Δ.Ε. Περάματος συναντήθηκε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, την οποία συνόδευαν τα στελέχη της παράταξης Γιώργος Λαδιάς, Σπύρος Γκίζας, Βασίλης Κοσμάς, Κωνσταντίνος Ντόβας, Θεόδωρος Διαμάντης και Σταύρος Τσιάβος.

Μείζον θέμα αποτελεί η επίσπευση εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δ.Ε. Περάματος, μέσα από το οποίο –εκτός των άλλων- θα προκύψει και η άρση της ενσωμάτωσης της περιοχής στο Π.Δ. Ζαγορίου, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα της καθημερινότητας.
Ειδικότερα, ανά κοινότητα αναδείχθηκαν τα εξής ζητήματα:
Μάζια: Ολοκλήρωση της εγκατάστασης ασύρματου δικτύου (WiFi) για την επίτευξη γρηγορότερης και πιο αξιόπιστης πρόσβασης στο διαδίκτυο, διευθέτηση της παράκαμψης του δρόμου «Αληθεία» και αξιοποίηση του ανακατασκευασμένου καφενείου.
Κρυόβρυση: Ολοκλήρωση της τοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων στην πλατεία, αντιμετώπιση με τεχνικά έργα των επιπτώσεων των μικρών καταπτώσεων και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.
Κρανούλα: Διαχείριση των ογκωδών αποβλήτων, ολοκλήρωση των συνδέσεων με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, καθώς και αποκατάσταση του συστήματος ύδρευσης.
Κρύα: Προβληματικές εγκαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, μη ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων και αποκατάσταση και αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου Πνευματικού Κέντρου Κρύας.
Αμφιθέα: Δημιουργία κεντρικής πλατείας και προβλήματα στον κεντρικό δρόμο, λόγω της συχνής διέλευσης των βαρέων οχημάτων.
Λιγκιάδες: Επέκταση του χώρου στάθμευσης οχημάτων, τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης για τη σωστή χωροθέτηση των οχημάτων και των τροχόσπιτων, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης, ολοκληρωμένη ανάδειξη του καταφυγίου στην περιοχή των κεραιών τηλεπικοινωνίας και καταγραφή των μονοπατιών για την τουριστική αξιοποίησή τους.
Περίβλεπτος: Εγκατάσταση φωτισμού στην είσοδο του χωριού και ανακατασκευή του παλαιού δημοτικού σχολείου, νομιμοποίηση και συντήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου, αποκατάσταση και αξιοποίηση του νέου δημοτικού σχολείου, ανάπτυξη και προβολή της δραστηριότητας αλεξίπτωτου πλαγιάς.
Πέραμα: Έργο ανάπλασης «Μάτσικας-Πέραμα», περιμετρικός ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος της Λίμνης, εγκατάσταση του υδατοδρομίου, ανάπτυξη της λιμναίας κυκλοφορίας, διαμόρφωση της εισόδου Περάματος, διάνοιξη της γέφυρας που βρίσκεται μεταξύ Περάματος και Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων, ανάδειξη των οθωμανικών οχυρών στη θέση «Στικαμια», αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης «Σκαμαντζάρη» απέναντι από το πρώην δημαρχείο, επεκτάσεις φωτισμού οδών και πλατειών, μελέτη διευθέτησης της κυκλοφορίας εντός του οικισμού και αναβάθμιση των υποδομών των τριών γηπέδων.

Σχετικά άρθρα

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας