Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ηχομιμητική συσκευή και θηλιές για παγίδευση αγριογούρουνων

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου που έκανε χρήση ηχομιμητικής συσκευής κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας πτερωτών θηραμάτων, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διενέργεια περιπολίας και κατά τις πρωινές ώρες, εντόπισε ένα άτομο να βρίσκεται σε κυνηγότοπο στη θέση «Κάμπος» της κοινότητας Καμαρίνας του Δήμου Πρέβεζας, κάνοντας χρήση της συσκευής, η οποία βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ίδιο. Η ηχομιμητική συσκευή, η χρήση της οποίας απαγορεύεται, κατασχέθηκε και σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση αυτής.
Σε ένα δεύτερο περιστατικό των τελευταίων ημερών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν περιέλθει σε γνώση της υπηρεσίας, εντόπισε σε αγροτική περιοχή στην κοινότητας Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας, ένα νεκρό αγριόχοιρο που είχε παγιδευτεί σε συρμάτινη θηλιά, η οποία είχε τοποθετηθεί από άγνωστο άτομο.
Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση, όμως δεν εμφανίστηκε κανείς για να ελέγξει την παγίδα. Το νεκρό ζώο διαπιστώθηκε πως ήταν ακατάλληλο για βρώση και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία υγειονομικής ταφής. Με τη συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας έγινε έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή και εντοπίστηκαν συνολικά περίπου 20 συρμάτινες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, οι οποίες και καταστράφηκαν.
Τέλος, κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχου από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην περιοχή της Μπαλντούμας, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς όμως να διαθέτει άδεια θήρας.

Σχετικά άρθρα

Με το μπλοκάκι των προστίμων ανά χείρας οι θηροφύλακες

Δηλητηριασμένα δολώματα σε περιοχές των δήμων Μετσόβου και Κόνιτσας

Ό,τι περνάει από το χέρι του… για την επέκταση