ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Σκηνογραφία» ενόψει πρωθυπουργικής επίσκεψης βλέπει η Τ. Καλογιάννη

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού για τη συμμετοχή του στις φετινές εκδηλώσεις εορτασμού του «Όχι» συνδέει η παράταξη «Ιωάννινα_2023» τα έργα καλλωπισμού του κυκλικού κόμβου στο Δικαστικό Μέγαρο και των νησίδων περιμετρικά, αποδίδοντας στη δημοτική αρχή ότι προσπαθεί να «μπαλώσει» ό,τι δεν έπραξε τα τρία τελευταία χρόνια που διοικεί.

«Επιδεικνύει έργο “ρηχό” και “βιτρίνας”, μόνο για την αποτύπωση των σχετικών φωτογραφικών instantané και χωρίς καμία αξία για την ίδια την πόλη και τον δημότη», σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου, κάνοντας λόγο για άρον άρον τοποθέτηση πλήθους καλλωπιστικών φυτών στον κυκλικό κόμβο, κάτι που αναφέρει ότι αποτελεί αντιμετώπιση του έργου με νοοτροπία της περασμένης τριαντακονταετίας. Επίσης, επανέρχεται στο θέμα της μη τοποθέτησης δέντρων στα ανακατασκευασμένα πεζοδρόμια της οδού Πυρσινέλλα, ενώ επιμένει ότι δεν προβλέφθηκε ορθή χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων, των στάσεων φορτοεκφόρτωσης αγαθών και αυτών του αστικού ΚΤΕΛ, παρά τις απαντήσεις που δόθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Αναφορά κάνει και στις παρεμβάσεις στην πλατεία Πάργης, σημειώνοντας ότι σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν υπερβολικού μεγέθους διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, «με αποτέλεσμα μέσα σε 15 μέρες να τα ξαναμικρύνουν, γιατί δεν ήταν δυνατή η ταυτόχρονη διέλευση δύο οχημάτων».
«Εύκολα έργα, αποσπασματικά και με ελλιπή σχεδιασμό, υπό το άγχος του αδειάσματος της κλεψύδρας. Παρωχημένο μοντέλο που δεν απαντά, σε καμία περίπτωση, στην ανάγκη των πολιτών για μία ποιοτική καθημερινότητα», τονίζει, προσθέτοντας ότι κανένας σοβαρός σχεδιασμός δε γίνεται για τη λίμνη Παμβώτιδα, για τις αθλητικές υποδομές, για την αξιοποίηση του χώρου που σήμερα στεγάζονται οι φυλακές Σταυρακίου, για την επίλυση του κυκλοφοριακού, για την ορθή διαχείριση της ζήτησης για πόσιμο νερό, για την παραχώρηση στον δήμο του στρατοπέδου Βελισσαρίου και την ενσωμάτωσή του στη ζωή της πόλης κ.λπ.
Και καταλήγει, τονίζοντας: «O δήμος μας είναι σε τέλμα. Η κοινωνία μας τα τελευταία τρία χρόνια δέχεται επικοινωνιακή καταιγίδα φωτογραφήσεων, αποτυπώσεων χειραψιών, επαναλαμβανόμενων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της τουριστικής επισκεψιμότητας (όπως αεροπορικές συνδέσεις προβλεπόμενης διάρκειας ακριβώς του προεκλογικού πενταμήνου Μάϊος – Σεπτέμβριος 2023) και γενικά πολιτικού θορύβου για το απολύτως αυτονόητο. Τα δύσκολα δεν απασχoλούν κανέναν. Ο Δήμος μας χρειάζεται δήμαρχο που να εργάζεται για τον Δήμο, όχι να αξιοποιείται η μεγάλη αξία του Δήμου μας για τον προσωπικό σχεδιασμό του εκάστοτε δημάρχου.

Σχετικά άρθρα

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας