ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιμένει στις καταγγελίες για ανεξέλεγκτες αμμοληψίες ο δήμαρχος Δωδώνης

Στις καταγγελίες του περί ανεξέλεγκτων και εκτεταμένων αμμοληψιών, που εξελίσσονται επί μακρόν και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, με τη δικαιολογία της εκτέλεσης έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για εργασίες καθαρισμού, διευθέτησης κοίτης και αποκατάστασης πρανών σε ποτάμια και ρέματα, επιμένει ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Μάλιστα, αυτή τη φορά δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφικό υλικό από αμμοληψίες στις περιοχές της Τύριας, της Αρτοπούλας, του Ασπροχωρίου και του Ζωτικού, προκειμένου να τεκμηριώσεις τις καταγγελίες του για εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση, ενώ δηλώνει ότι αντιπαρέρχεται τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, γιατί δεν είναι στις προθέσεις του η αντιπαράθεση με κανέναν, αλλά καθήκον του είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών.
«Επειδή δε ουδέποτε μας κοινοποιήθηκαν οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις των έργων που γίνονται στο Δήμο μας, μένει να αποδειχθεί αν αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή έχει… “μελετηθεί” και εγκριθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου ή αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας καλύπτουν με τα έγγραφά τους τις ανεξέλεγκτες απολήψεις υλικού (χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε αν αυτό γίνεται από άγνοια ή σκοπιμότητα)», σημειώνεται σε δελτίο τύπου του Δήμου Δωδώνης, προς απάντηση στα όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης, απαντώντας, από την πλευρά του, σε επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου» για τις καταγγελίες του Χρ. Ντακαλέτση.
Σε ό,τι αφορά τα όσα είχε αναφέρει για την ανεπαρκή συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου στον Δήμο Δωδώνης, σημειώνει ότι από τη γραπτή απάντηση του περιφερειάρχη και τη συζήτηση στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, επιβεβαιώνεται η ουσία του προ ημερών εγγράφου προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, ότι δηλαδή συγκεκριμένοι επαρχιακοί δρόμοι του Δήμου Δωδώνης έχουν εγκαταλειφθεί και δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών.
«Η παραδοχή του περιφερειάρχη ότι έχουν δοθεί παρατάσεις στην υλοποίηση έργων, τα οποία έχουν ανατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, απλά ενισχύει τη σκοπιμότητα του τελευταίου εγγράφου μας, σε μια σειρά δικών μας οχλήσεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου για το συγκεκριμένο θέμα, και δικαιολογεί την ανησυχία μας. Αναμένουμε ως εκ τούτου, την ταχύτερη δυνατή εκτέλεση των έργων, που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε και στην αναγκαιότητα εκτέλεσης πολλών περισσότερων παρεμβάσεων σε τμήματα της 9ης, 12ης, 17ης και 19ης επαρχιακών οδών, εντός των ορίων του Δήμου μας», σημειώνει ο κ. Ντακαλέτσης, αποδίδοντας στην περιφερειακή αρχή τις καθυστερήσεις, παρά το ότι ο Αλ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι οι εργολήπτες εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα που τους δίνει πρόσφατος νόμος για τη λήψη εξάμηνων παρατάσεων.

Σχετικά άρθρα

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος

Στην αντιπολίτευση με τεκμηριωμένη κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις