ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Για δήμαρχος Δωδώνης ο Γιάννης Καραμπίνας

Με προορισμό μια νικηφόρο πορεία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καραμπίνας ηγείται μιας νέας παράταξης στον Δήμο Δωδώνης.

Ένα χρόνο πριν τις εκλογές, ο κ. Καραμπίνας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία του Δήμου Δωδώνης, παρουσία αρκετών συνεργατών του και υποψηφίων, οι οποίοι θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα σε ειδική εκδήλωση όπου θα «αποκαλυφθεί» το όνομα της παράταξης αλλά και οι προγραμματικές θέσεις.
Από την τοποθέτησή του δεν έλειψε η κριτική προς τη σημερινή δημοτική αρχή, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο Δήμος Δωδώνης δεν έχει λάβει την θέση που του αξίζει, με βάση την ιστορία και τις δυνατότητες του.
«Σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου οι τοπικές κοινωνίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο τοπικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, η σημερινή δημοτική αρχή έχει εξαντλήσει τις όποιες δυνατότητες είχε και αποκομμένη, μέσα σε ένα κλίμα αλαζονείας, δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις σημαντικές προκλήσεις της εποχής και στις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Αποτελεί όραμά μας, το όνομα Δωδώνη, που προέρχεται από τα βάθος της ιστορίας, να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει ένα ισχυρό brand name στις προσπάθειες μας για την ανάπτυξη του Δήμου και την ευημερία των δημοτών μας. Θεωρούμε πως μέσα από ένα κλίμα συμμετοχής, συνεργασίας και εξωστρέφειας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη και βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Καραμπίνας, προσθέτοντας πως την παράταξη απαρτίζουν
άτομα απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες και απ’ όλους τους επαγγελματικούς χώρους. «Καθένας από εμάς θα δώσει εμπειρία του και γνώσεις του, και τον καλύτερο εαυτό του, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες στη σημαντική προσπάθεια αυτή που αναλαμβάνουμε», τόνισε.
Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, πρόσθεσε πως η παράταξη δεν επιθυμεί τη στήριξη από τα κόμματα. «Όλοι έχουμε παρελθόν και μέλλον. Ξεκινήσαμε για να κάνουμε κάτι καλύτερο, δεν αμφισβητώ ότι έχουν γίνει κάποια πράγματα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα, να αποκαταστήσουμε σχέσεις μας με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και τα υπουργεία. Δε θέλουμε τη στήριξη κανενός κόμματος, προερχόμαστε απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Κατά συνέπεια ο καθένας αυτό που πρεσβεύει πολιτικά, ας το δείξει στις εθνικές εκλογές όχι στην αυτοδιοίκηση», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος