ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πλήρωσε την απουσία του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΓΝΙ η ΔΑΚΕ

Με μεγάλη συμμετοχή και μικρές αλλαγές στους συσχετισμούς ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Τρεις έδρες διατήρησε η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση με ποσοστό 34,5%, ενώ εξελέγησαν οι Χρήστος Γρίβας, που είναι και ο πλειοψηφών σύμβουλος, η Γεωργία Χήτου και ο Μάρκος Μεγήρ. Η ΔΑΣ, με ποσοστό 21,5%, διατήρησε δύο έδρες και εξέλεξε τους Γιώργο Γεωργάρα και Τίνα Ζέκα, όπως και η ΔΗΣΥΠ διατήρησε δύο έδρες με ποσοστό 16% και εξέλεξε τους Στέφανο Σίντο και Γιάννη Λυκοτραφίτη.
Απώλειες είχε η ΔΑΚΕ, που έχασε μια έδρα και με ποσοστό 13,5% εξέλεξε τον Στέφανο Μιχάλη, ενώ την έδρα της κατέλαβε η παράταξη «Μέτωπο – Παρεμβάσεις», που έλαβε ποσοστό 13,5%, εκλέγοντας τον Χρήστο Μεντή. Ποσοστό 1% των ψήφων έλαβε η παράταξη «μαζί», που δεν καταλαμβάνει έδρα.
Η συγκρότηση σε σώμα θα γίνει τις επόμενες μέρες μετά από πρόσκληση του κ. Γρίβα, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε τη μεγάλη συμμετοχή, καθώς εκπροσωπούνται στο Ν.Τ. 23 από τα 24 Σωματεία εργαζομένων του δημοσίου. «Απουσιάζει» ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, που δεν είχε εκλέξει αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ.
«Η συμμετοχή είναι δύσκολη, αλλά αυτή θεωρώ ως τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Νομαρχιακού τμήματος έως τώρα», σημείωσε, επισημαίνοντας πως ο πλουραλισμός που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών, είναι γόνιμος και δημιουργικός. Παράλληλα ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ν.Τ. θα συνεχίσει την αγωνιστική του προσπάθεια για τη στήριξη των εργαζομένων σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Σχετικά άρθρα

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Συνεπείς στο ραντεβού τους οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη

Ηπειρωτικός Αγών