ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξηγήσεις για την εμπλοκή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο φωτοβολταϊκό του Μαργαριτίου

Σε πρωτοβουλία των 91 ιδιωτών, που έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, αποδίδει η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας την εγγραφή του Δήμου ως 92ου συμμετέχοντα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει ληφθεί επί του παρόντος απόφαση συμμετοχής στο σχήμα.

Όπως αναφέρει, πριν τη δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει ως προς το έργο (στην πρώτη συνεδρίαση δεν ελήφθη απόφαση για να προηγηθεί απόφαση της κοινότητας Μαργαριτίου), εκπρόσωποι των 91 ιδιωτών επισκέφθηκαν τον δήμαρχο και, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, προτάθηκε η προοπτική διάθεσης της υπολειπόμενης ισχύος 2,5MW υπέρ του Δήμου, με σκοπό, σε δεύτερο χρόνο, να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο. Εκ μέρους του δημάρχου αναφέρεται ότι καταρχήν υπήρξε θετική προσέγγιση, ωστόσο ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να διερευνηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, προτού να προβεί σε οποιαδήποτε εισήγηση είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε στην Οικονομική Επιτροπή. Κατά συνέπεια, στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η ΜΠΕ ως είχε και διαβιβάστηκε αρμοδίως, χωρίς καμία αναφορά σε συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς ουδέποτε αποφασίστηκε κάτι τέτοιο.
«Η απόφαση, αν και εφόσον ο Δήμος Ηγουμενίτσας δύναται να συμμετέχει, θα ληφθεί όταν υπάρχουν όλα τα δεδομένα διαθέσιμα, καθώς και οι σχετικές εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας, η οποία συνεχίζει με αναφορές σε άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Σχετικά άρθρα

Με… δική σου ευθύνη!

Προσπάθεια συγκάλυψης καταγγέλλουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Δύο προσφυγές και ερωτήματα στον πρωθυπουργό