ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επόμενο «στοίχημα» η αναβάθμιση του γυμναστηρίου

«Ανάσανε» το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων μετά την ταπείνωση των υψηλών τοίχων, που αποτελούσε αίτημα ετών, για λόγους ασφάλειας αλλά και αισθητικής, προκειμένου να αναδειχθεί το εμβληματικό ιστορικό κτίριο.

Τους τελευταίους έξι μήνες και με αφορμή την κατάρρευση ενός τμήματος του τοίχου κατά τη διάρκεια του περσινού χειμώνα, εκτελέστηκαν εργασίες για τη μείωση του ύψους του τοίχου περιμετρικά, δίνοντας κυριολεκτικά «ανάσα» στην αυλή του σχολείου, στους 230 μαθητές και 30 περίπου εκπαιδευτικούς.
Η εικόνα της αυλής, που ήταν περίκλειστη και έμοιαζε περισσότερο με φυλακή, άλλαξε εντελώς, με την ταπείνωση του –τριών μέτρων – τοίχου, σε επίπεδο που να επιτρέπει την ορατότητα στον δρόμο. Ταυτόχρονα, βέβαια αναδεικνύει το κτίριο του 1ου Γυμνασίου, ένα κτίριο περισσότερων των 117 ετών, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Γιώργο Πλεύρη, είναι να τοποθετηθούν κάγκελα πάνω από τον νέο τοίχο.
«Είναι από τα ομορφότερα, αν όχι το ομορφότερο διδακτήριο, όμως από τον δρόμο φαινόταν μόνο η πρόσοψή του, δεν το έβλεπε κανείς. Έτσι, από ένα τυχαίο γεγονός, την κατάρρευση τμήματος του τοίχου, που ήταν επικίνδυνος και κάλυπτε όλο το κτίριο, δόθηκε η αφορμή για να πετύχουμε ασφάλεια και ανάδειξη του σχολείου, που είναι καλό και για το σχολείο αλλά και για την πόλη», σημείωσε.
Βέβαια, απαιτείται ακόμη και η πλήρης διαμόρφωση της αυλής και του εξοπλισμού των αθλοπαιδιών, στον εξωτερικό χώρο, ενώ «διαχρονικό» είναι το πρόβλημα με το Γυμναστήριο του σχολείου, το οποίο, εκτός από τους μαθητές, χρησιμοποιείται και από πολλά αθλητικά σωματεία της πόλης κατά τις απογευματινές ώρες. Ωστόσο, είναι ένα Γυμναστήριο που δε διαθέτει σύστημα θέρμανσης και ψύξης, αλλά ούτε και αποδυτήρια, ενώ είναι πασιφανές ότι χρειάζεται ριζική αποκατάσταση και συντήρηση. «Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία πρόοδος», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, εκτιμώντας ότι έχει δρομολογηθεί και ευχόμενος ότι θα γίνει κάτι εντός της νέας σχολικής χρονιάς.

Σχετικά άρθρα

Δωρεά στη «Φλόγα» στη μνήμη του Γ. Πλεύρη

Μείνετε αχόρταγοι, μείνετε τρελαμένοι!

Τιτίκα Τζάλλα

Με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ο νέος κανονισμός λειτουργίας