ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε τροχιά Συμβουλίου Διοίκησης το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε προεκλογική τροχιά μπαίνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που θα αναδείξει τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησής του, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ήδη δημοσιεύθηκε η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, οι οποίες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.
Η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Εάν για οποιονδήποτε λόγο η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί μετά από επτά ημέρες, δηλαδή την 31η Οκτωβρίου.
H θητεία των εσωτερικών μελών που θα εκλεγούν, εκ των οποίων θα προκύψει και ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου, λήγει την 31η Αυγούστου 2026. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τη θέση εσωτερικού μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν όλα τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αν, σωρευτικά, ανήκουν στη βαθμίδα του Καθηγητή και τελούν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, κατ’ ελάχιστον για χρονικό διάστημα ενός έτους κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων.
Η ιδιότητα εσωτερικού μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του αντιπρύτανη, του κοσμήτορα, του προέδρου Τμήματος και του διευθυντή Τομέα. Εάν υποβληθεί υποψηφιότητα από μέλος Δ.Ε.Π. που κατέχει ένα από τα ανωτέρω αξιώματα, σε περίπτωση εκλογής του ως μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης, εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα που κατέχει. Το ασυμβίβαστο υφίσταται μόνο σε περιπτώσεις όπου η διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας συμπίπτει ή επικαλύπτεται χρονικά με τη θητεία των ως άνω αξιωμάτων.
Το Πανεπιστήμιο προχώρησε, επίσης, στην έκδοση διεθνούς δημόσιας πρόσκλησης για την πλήρωση πέντε θέσεων εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης. Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται ηλεκτρονικά και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 17η Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Στόχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να γίνει η πρώτη επιλογή