ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανταπάντηση της παράταξης «Ιωάννινα_2023» για το έργο του οδοφωτισμού

Την ανταπάντηση της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνας Καλογιάννη προκάλεσε η απάντηση της δημοτικής αρχής σε σχέση με τις δηλώσεις της για το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, επισημαίνοντας ότι η κριτική της αφορούσε τη λανθασμένη μεθόδευση του συγκεκριμένου διαγωνισμού και τις ελλείψεις αξιόπιστων στοιχείων, και όχι τον τρόπο χρηματοδότησης των μελετών από την πρωτοβουλία ELENA.

«Αποτελεί πρόβλημα για τον Δήμο μας το γεγονός ότι η δημοτική αρχή αδυνατεί πλήρως να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς και επαρκώς σοβαρά θέματα, όπως η πρωτοβουλία ELENA της EiB, γι’ αυτό και χειρίστηκε με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου μας, καθώς τα πρωτογενή στοιχεία που χορηγήθηκαν για την εκπόνηση των μελετών, δε συνάδουν με την πραγματικότητα. Ουδέποτε εκφράστηκα αρνητικά για τον τρόπο χρηματοδότησης των μελετών, αλλά μόνο για τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει η παράταξή μας εδώ και σχεδόν τρία χρόνια: τη λανθασμένη μεθόδευση του συγκεκριμένου διαγωνισμού και τις ελλείψεις αξιόπιστων στοιχείων. Αυτό το αντιλήφθηκε τώρα η δημοτική αρχή, γι’ αυτό και τώρα, προσφεύγει σε απ’ ευθείας αναθέσεις για να αποτυπώσει την πραγματικότητα στις ενεργειακές υποδομές του Δήμου», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τις αναφορές της δημοτικής αρχής στη θητεία της ως αντιπεριφερειάρχης, σημειώνει: «Πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε η δημοτική αρχή να διαφημίσει, με την ανακοίνωσή της, τμήμα του σοβαρού και υπαρκτού έργου μου, ως αντιπεριφερειάρχη. Την ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Το έργο μου, την περίοδο που διετέλεσα αρμόδια και υπεύθυνη αντιπεριφερειάρχης, δε χρειάζεται ούτε καθρέφτες, ούτε πρίσματα, ούτε παπαγαλάκια, ούτε άμετρες δηλώσεις και αμέτρητες φωτογραφήσεις, όπως συνηθίζει αυτά τα τρία χρόνια να διαφημίζει το “έργο” της η σημερινή δημοτική αρχή. Το σύνολο της κοινωνίας απολαμβάνει τα χειροπιαστά αποτελέσματά του. Αμφιβάλλω, όμως και ανησυχώ -μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών- τί και πώς θα παραδώσει η δημοτική αρχή στο τέλος της θητείας της».

Σχετικά άρθρα

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030

Με δεσμεύσεις για άρση των ανισοτήτων