ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κορυφαία μορφή του τεχνικού κόσμου ο Γ. Μπασάς»

Τη συμβολή του Γιώργου Μπασά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων στην πόλη των Ιωαννίνων και όχι μόνο, σημειώνει η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», επί δημοτικής αρχής της οποίας είχε διατελέσει σύμβουλος σε τεχνικά ζητήματα.

«Ο Γιώργος Μπασάς υπήρξε κορυφαία μορφή του τεχνικού κόσμου, δίνοντας λύσεις σε μεγάλα θέματα της πόλης μας και της Ηπείρου, ξεκινώντας από την οδική σήμανση της Ηπείρου, για την οποία και βραβεύτηκε, καθώς και στη μελέτη κόμβων της πόλης και του λεκανοπεδίου. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην χάραξη της Εγνατίας Οδού, όπως δημόσια αναγνώρισε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Διατέλεσε άμισθος σύμβουλος δημάρχου την οκταετία 2003 -2010 και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, συμβάλλοντας καθοριστικά, μεταξύ πολλών άλλων, στη μελέτη ένταξης και εκτέλεσης μεγάλων έργων, όπως η Κενάν Μεσαρέ και η αναβάθμιση-επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας. Για τη μεγάλη του προσφορά θα μείνει αξέχαστος σ’ όλους μας», αναφέρει και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

H «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»

Τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Μπασά εκφράζουν και η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας. «Ενός ανθρώπου που υπήρξε σημαντικό στέλεχος της δημόσιας διοίκησης καθώς και σύμβουλος δημάρχων σε διαφορετικές περιόδους, συμβάλλοντας στην μελέτη και υλοποίηση μεγάλων τεχνικών έργων για τον τόπο. Θυμίζουμε ότι, εκτός όλων των άλλων, στην περίοδο της δημαρχίας Λευτέρη Γκλίναβου, συμμετείχε, άνευ αμοιβής στην υλοποίηση μελετών για την επίλυση σημαντικών κυκλοφοριακών θεμάτων του δήμου, γεγονός για το οποίο τιμήθηκε από τον τότε δήμαρχο», αναφέρει, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του Γιώργου Μπασά εκφράζει και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, η οποία θα καταθέσει στη μνήμη του χρηματικό ποσό στην ΕΛΕΠΑΠ και εκπρόσωπός της θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
Η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει ότι ο Γ. Μπασάς διετέλεσε για πολλά χρόνια εκπρόσωπος του Αναγνωστοπουλείου Ιδρύματος στην Ελλάδα, υπηρετώντας το με ανιδιοτέλεια και περισσή εργατικότητα. «Η συνεργασία μαζί του για αρκετές δεκαετίες είχε ως στόχο να αναβιώσει το όραμα του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Κόνιτσα. Είμαστε ευγνώμονες για την πολυετή και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε μαζί του», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα

Ν. Γκόντας – Έμμεση προτροπή στήριξης στον Δ. Παπαγεωργίου

Δήμο «πρωταθλητή» υπόσχεται ο Ν. Γκόντας

Ποντάρει στη σύγκριση η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»