ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανεδαφική η πρόταση για νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο στρατόπεδο Βελισσαρίου

Άνευ αντικειμένου είναι για τον Δήμο Ιωαννιτών η συζήτηση για κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου στον χώρο του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, επικαλούμενος και την πρόβλεψη του Ρυθμιστικού.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Στ. Καλογιάννη, αλλά και τις επιφυλάξεις που διατύπωσε σχετικά με τις προτεινόμενες από τον Δήμο Ιωαννιτών θέσεις ως προς τους πολεοδομικούς περιορισμούς, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ξεκαθάρισε ότι κλήθηκε να υποδείξει κάποιο οικόπεδο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί άμεσα, και όχι κάτι που μπορεί να αξιοποιηθεί σε δέκα χρόνια.
Ο κ. Ελισάφ ξεκαθάρισε ότι οι προτεινόμενες θέσεις είναι «ελεύθερες δεσμεύσεων» και δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς το ύψος και τις αποστάσεις από τη λίμνη, απαντώντας στον βουλευτή ότι το να προτείνεται η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου για τη μεταφορά του Αστυνομικού Μεγάρου, είναι σαν να λέμε να μην γίνει ποτέ. Ειδικά από τη στιγμή που έχει διαμηνυθεί στον Δήμο ότι δεν υπάρχει περίπτωσης παραχώρησης όλης της έκτασης όσο είναι ενεργό στρατόπεδο, με τη δημοτική αρχή να κινείται για την παραχώρηση ενός τμήματος. «Το Ρυθμιστικό έκλεισε το 2009. Ο δήμαρχος Ιωαννιτών δε νομοθετεί, δεν επαναφέρει τα Ρυθμιστικά Σχέδια, δεν είναι κυβέρνηση. Αμ’ έπος, αμ’ έργον. Έρχονται τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, ας υιοθετήσουν εκείνες τις απόψεις ώστε αυτά να λυθούν μ’ ένα άρθρο κι έναν νόμο. Αλλά δεν είναι ο Δήμος Ιωαννιτών αυτός που θα μπορέσει να υιοθετήσει σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως προς το πώς προχωρά η υπόθεση για ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι μετά τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν για τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ο Δήμος Ιωαννιτών και οι υπηρεσίες του κατέληξαν σε τρεις προτάσεις, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για την ανέγερση ενός τέτοιου κτιριακού συγκροτήματος. Το επόμενο βήμα είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να στείλει την Τεχνική Υπηρεσία του για να δει από κοντά τους χώρους.
Τέλος, αναφορικά με το στρατόπεδο Βελισσαρίου, σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για την παραχώρηση τμήματος στην πόλη, όμως αυτή είναι μακρά και χρονοβόρα διαδικασία. Το νεώτερο στοιχείο συνίσταται στη θετική εισήγηση της 8ης Μεραρχίας.

Σχετικά άρθρα

Προεκλογική κινητικότητα για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Σύντομα η επανέναρξη του διαλόγου για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής