ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ατάκα και επί τόπου πλέον οι καταγγελίες

Αλλάζει τακτική η Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες της, καθώς πλέον δε θα περιμένει τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου για να δημοσιοποιεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της, αλλά θα το κάνει… ατάκα κι επί τόπου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκαν να διαμείνουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, οι πυροσβέστες από την Ήπειρο που κλήθηκαν να συνδράμουν τους συναδέλφους τους σε φωτιά στην Αχαΐα. Σε αντίθεση με τους ξένους πυροσβέστες για τους οποίους υπάρχει μέριμνα διαμονής σε ξενοδοχεία, οι έλληνες πυροσβέστες κλήθηκαν να μείνουν σε έναν χώρο με χαλασμένα κλιματιστικά, άθλιες συνθήκες υγιεινής, ακόμη και σε δωμάτια με κατσαρίδες.
Μετά το μπαράζ ανακοινώσεων των προηγούμενων ημερών, ακολούθησε σήμερα συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου Βασίλη Βράστου με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα και συναποφασίστηκε η κοινή στρατηγική απέναντι στη φυσική και πολιτική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Άλλα καλοκαίρια, στην αντιπυρική περίοδο, η Ένωσή μας δεν έβγαζε καμία καταγγελία εναντίον της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας. Περιμέναμε να τελειώσει η αντιπυρική για να το κάνουμε τον Οκτώβριο. Δεν πάει άλλο. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε αριθμοί. Από δω και πέρα, κάθε κακώς κείμενο θα καταγγέλλεται την ώρα που συμβαίνει. Έχουμε δίκιο, το γνωρίζουν όλοι. Εβδομήντα ξεκούραστοι πυροσβέστες θα μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από 150 κουρασμένους. Οι λύσεις είναι απλές. Εξαντλείται ο έλληνας πυροσβέστης στη μεταφορά και στις άθλιες συνθήκες διαμονής. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτό που απολαμβάνουν οι ξένοι πυροσβέστες που έρχονται και μας βοηθάνε, και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βράστος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρ. Γρίβας. «Αν η φυσική και πολιτική ηγεσία προσβλέπει στον πυροσβέστη για να προστατέψει τον πλούτο της χώρας, πρέπει να του δώσουμε τα μέσα να το κάνει. Δεν μπορούν να μετακινούνται πυροσβέστες και να στοιβάζονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες, να κοιμούνται με κατσαρίδες. Να τους παίρνουμε από την Ήπειρο και να τους πάμε οπουδήποτε και να μην τους δίνουμε τα στοιχειώδη μέσα. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ο στοιχειώδης σχεδιασμός για να νοικιάζονται τα κατάλληλα ξενοδοχεία, ώστε, όταν χρειάζεται να μετακινούνται, να υπάρχει ένα αξιοπρεπές κατάλυμα να διαβιούν. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και να μην έχουν πάρει τα κατάλληλα μέσα μετακίνησης του προσωπικού. Λείπουν λεωφορεία, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να ταλαιπωρούνται», σημείωσε και συνεχάρη τους πυροσβέστες, που δίνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες τον καλύτερο εαυτό τους. «Το κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Η πολιτεία, όμως, οφείλει να τους παρέχει τα απαραίτητα μέσα. Είναι υποχρεωμένη. Και πρέπει η φυσική και πολιτική ηγεσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δε θα σιωπήσουμε πλέον. Δε θα περιμένουμε να τελειώσει η αντιπυρική περίοδος. Κάθε τι που συμβαίνει, θα το καταγγέλλουμε δημοσίως την ώρα που γίνεται», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ με τον Διονύση Τεμπονέρα

Ηπειρωτικός Αγών

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Μετακομίζει στην αυτοδιοίκηση ο Βασίλης Βράστος