ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποκατάσταση της νομιμότητας ζητά η ΑΔΕΔΥ

Να ανακαλέσει απόφαση με την οποία ορίζεται αναπληρωτής προϊστάμενος στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφέρειας Ηπείρου, η οποία κρίθηκε μη νόμιμη από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας εδώ και τρεις μήνες περίπου, καλεί τον περιφερειάρχη Ηπείρου η ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας έκανε λόγο για προκλητική απόφαση ως απόρροια της μη συγκρότησης, εδώ και χρόνια και στην Περιφέρεια Ηπείρου των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων για την κρίση και τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, με αποτέλεσμα να γιγαντωθεί η αναξιοκρατία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις αυτές στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, καλεί τον περιφερειάρχη να ανακαλέσει και να τοποθετήσει μέχρι τη σύγκληση των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων, τους συνάδελφους που αποδεδειγμένα έχουν τις κατά το νόμο τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις. Σε περίπτωση που ο περιφερειάρχης επιμείνει στην απόφαση του, καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση επιτέλους της νομιμότητας», σημειώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στις Περιφέρειες να πάρουν σχετικές αποφάσεις.
Παράλληλα, καλεί τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές και να ζητήσουν την αποκατάσταση της νομιμότητας. «Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων και την θέσπιση ενός αξιοκρατικού πλαισίου επιλογής των στελεχών του δημοσίου», κατέληξε ο κ. Γρίβας.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ με τον Διονύση Τεμπονέρα

Ηπειρωτικός Αγών

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Συνεπείς στο ραντεβού τους οι εργαζόμενοι