ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αίτημα για κοινή προστατευόμενη περιοχή στον Αώο

Η αναγκαιότητα δημιουργίας κοινής προστατευόμενης περιοχής στον Αώο, σε Ελλάδα και Αλβανία, με τον τίτλο Wild River National Park, κοινού Γεωπάρκου και κοινού branding επισημάνθηκε από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη συνεργασία της εταιρίας Patagonia (Patagonia Action Work) με την κυβέρνηση της Αλβανίας για την πραγματοποίηση της μελέτης και μετατροπής του Αώου ποταμού και των παραποτάμων του στη Αλβανία στο πρώτο στον κόσμο Wild River National Park, αλλά και η συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων με τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου και την Ένωση Ξενοδόχων της Περιφέρειας Αργυροκάστρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Two countries, one touristic itinerary / Δύο χώρες, μια τουριστική διαδρομή».
Ο κ. Αμυράς μας τόνισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την πραγματοποίηση του 2ου Forum Ελλάδας – Αλβανίας για τον Αώο / Vjosa ποταμό, που είχε προτείνει ο δήμαρχος Κόνιτσας και θα επικοινωνήσει μαζί του για την υλοποίηση.
Συζήτηση έγινε, επίσης, για το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης Παμβώτιδας, τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο, τα υδροπλάνα καθώς και για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ » που αναφέρεται στην ενεργειακή αναβάθμιση των καταλυμάτων.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς

Εσωτερική διαμάχη στις τάξεις του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων