ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βλέπει «άδειασμα» Καχριμάνη και τον στέλνει για… γκολφ

Τον δρόμο της απόσυρσης από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση υποδεικνύει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, με αφορμή το «άδειασμά» του στην υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά όχι μόνο.

«Είναι η ώρα να πάτε για γκολφ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος, ο οποίος δανείζεται μια φράση που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, όταν κλείνει ο κύκλος ενός πολιτικού, με τους δικούς του ανθρώπους να παροτρύνουν τον κυβερνήτη να αποσυρθεί και να απολαύσει τα εγγόνια του παίζοντας γκολφ.
Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» σχολιάζει πως ο ίδιος είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ξεκάθαρα υπόθεση του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, και προσθέτει ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή.
«Ο πολιτικός του εγωισμός, και όχι μόνο, όξυνε συνεχώς τις σχέσεις με τους δήμους, μέχρι που η κυβέρνηση η οποία τον επέλεξε, αποφάσισε να τον “αδειάσει”, διασώζοντας τους Ηπειρώτες από το αδιέξοδο. Οι ίδιες εμμονές του κ. Καχριμάνη όμως είναι αυτές που έχουν καταστρέψει την οικονομία της περιοχής μας, αφού ακόμη και σήμερα ο ίδιος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις παγκόσμιες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.
Στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας αποδείχτηκε ότι το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου δεν μπορεί να εκτελεστεί. Ένας κίνδυνος που ως “Ορίζοντες Ηπείρου” τον είχαμε εντοπίσει ήδη από το καλοκαίρι του 2020, όταν ζητούσαμε ειδικό προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα εναρμονισμένο με τις ανάγκες που έφερε στην επιφάνεια η πανδημία. Στον ίδιο δρόμο οδηγούνται όμως τόσο η υπόθεση με το προκάτ, όσο και αυτή του τεχνολογικού πάρκου. Δύο ακόμα θέματα για τα οποία οι “Ορίζοντες Ηπείρου” έχουν καταθέσει προτάσεις για να μειωθεί η ζημιά, που έχει προκληθεί ή πρόκειται να προκληθεί στα οικονομικά της Περιφέρειας Ηπείρου, από τις εμμονές, και όχι μόνο, του περιφερειάρχη. Κι αν για τα σκουπίδια και τον προϋπολογισμό – τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Καχριμάνης δεν άκουσε την παράταξή μας με καταστροφικά για την Ήπειρο αποτελέσματα, για το προκάτ και το τεχνολογικό πάρκο έχει ακόμα χρόνο να σώσει ό,τι σώζεται από την αδιέξοδη για τους Ηπειρώτες πολιτική που ακολουθεί. Κύριε Καχριμάνη, θα πρέπει επιτέλους να μάθετε να μας ακούτε μέχρι και την αποχώρησή σας, για να σταματήσετε να είστε επικίνδυνος για την Ήπειρο», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι «Ορίζοντες Ηπείρου» και καλούς τους «υποστηρικτές του αντιΦΟΔΣΑ», όπως τους χαρακτηρίζει, δήμαρχους Μ. Ελισάφ, Μ. Πλιάκο, Ν. Εξάρχου, Γ. Σουκουβέλο, Κ. Τζαφέα, Κ. Καψάλη και Ν. Γεωργάκο «να κόψουν το φλας αλλιώς», καθώς είναι η εποχή του «σώζων εαυτών σωθήτω».

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών