ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προοπτικές και προβλήματα στο τραπέζι

Με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων συναντήθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία Κεφάλα, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, αλλά επίσης και για την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο ο κλάδος όσο και οι επιχειρήσεις.

Η κα. Κεφάλα τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε, ακόμη και στη διάρκεια της πανδημίας, δράσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Ιωάννινα, όπως ήταν η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ, που «ταξίδεψε» σε όλον τον πλανήτη τα μοναδικού φυσικού κάλλους τοπία της ηπειρώτικης φύσης.
Από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων τονίστηκε πως η ενεργειακή κρίση, η εκτίναξη του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην αποπληρωμή των voucher για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας για τις επιχειρήσεις, με την κα. Κεφάλα να δεσμεύεται για την άμεση προώθηση των αιτημάτων τους στα συναρμόδια υπουργεία, για την επίλυσή τους.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι για την ενίσχυση των προοπτικών της λειτουργίας των επιχειρήσεων, επομένως και για τις προοπτικές του τουρισμού στην περιοχή, είναι η προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής, όπως η δυνατότητα παροχής και χρήσης του φυσικού αερίου, αλλά και η υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις.
Στη συνάντηση με την κα. Κεφάλα παρόντες ήταν για την Ένωση Ξενοδόχων ο πρόεδρος του Δ.Σ Στάθης Σιούτης, ο Α’ αντιπρόεδρος Σπύρος Σουρέλης και ο Β’ αντιπρόεδρος Λευτέρης Ζαρκάδας.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση

«Παράθυρο» για χρηματοδότηση με μείωση του κόστους