ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πήραν απαντήσεις, έλυσαν απορίες

Τη δυνατότητα να λάβουν απαντήσεις και διευκρινήσεις από τους εκπροσώπους του Εθνικού Κτηματολογίου, σχετικά με την ανάρτηση των κτηματολογικών δεδομένων στην περιοχή και τα προβλήματα που ανέκυψαν για ιδιοκτήτες εκτάσεων, είχαν τα μέλη του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ στην ανοιχτή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Το Εθνικό Κτηματολόγιο, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΗ, αποτελεί έργο σπουδαίας σημασίας για την περιοχή μας, μιας και αφορά τον πλήρη καθορισμό όλων των ιδιοκτησιών, ο οποίος, σε συνδυασμό με εκείνες τις παραμέτρους που αφορούν τις εκτάσεις του δημοσίου ή τις εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την ισχυρή και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας. Με τον καθορισμό των ορίων των ιδιοκτησιών είναι εύκολη πλέον η επεξεργασία των γεωγραφικών δεδομένων, ώστε να προχωρήσουν παράλληλα και όλοι οι χωρικοί σχεδιασμοί, οι οποίοι έχουν καθυστερήσει αισθητά.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα, σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου και σε ποια φάση βρίσκεται το έργο. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία των ενστάσεων που θα ακολουθήσουν. Ιδιαίτερη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σχετικά με όλες τις παραμέτρους που αφορούν τη σύνδεση του Κτηματολογίου με τη δασική νομοθεσία, ενώ από την πλευρά των μελών του ΤΕΕ/ΤΗ κατατέθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με θέματα που έχουν ανακύψει και στα οποία δόθηκαν αναλυτικές απαντήσεις.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο προϊστάμενος του τμήματος επίβλεψης του Εθνικού Κτηματολογίου Γεώργιος Πρίφτης μαζί με την επιβλέπουσα της σύμβασης του έργου κ. Συρίγου, καθώς και οι επικεφαλής της κοινοπραξίας «Κ/Ξ Γραφείο Δοξιάδη Α.Ε.- Πρίσμα Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΤΕ- Δ. Βέργος- Π. Στήνιος», που ανέλαβε το έργο της Κτηματογράφησης τμημάτων της περιοχής μας, κ.κ. Σακαρέλου, Τσαΐλας και Τζίφα.
«Το ΤΕΕ/ΤΗ δηλώνει πάντα παρών σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής μας, προσπαθώντας να ενημερώσει τους συναδέλφους, αλλά και τους πολίτες, για κρίσιμα θέματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας μας», ενώ κάνει γνωστό σε όλα τα μέλη του πως το βίντεο της συνεδρίασης έχει αναρτηθεί στο youtube.

Σχετικά άρθρα

Συντάσσεται με τους Δήμους για την πυροπροστασία το ΤΕΕ/ΤΗ

Εν αναμονή της συμβασιοποίησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Με πλήρες και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο οι «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ»