ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μικρότερη ταλαιπωρία, λιγότερα έξοδα

Μικρότερη ταλαιπωρία, αλλά και λιγότερα έξοδα, συνεπάγεται για τους υποψήφιους της Ηπείρου η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αυξήσει τον αριθμό των εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα λειτουργήσει και στα Γιάννενα εξεταστικό κέντρο για τα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου, εκτός από τους μαθητές της Ηπείρου, θα διαγωνιστούν υποψήφιοι και από την Κέρκυρα, τη Λευκάδα και τα Γρεβενά. Μέχρι τώρα οι υποψήφιοι από την Ήπειρο μετέβαιναν για τις συγκεκριμένες εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη.
Τα ειδικά μαθήματα θα διενεργηθούν από 18 μέχρι και 30 Ιουνίου ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Για τα Ειδικά Μαθήματα «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο», οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και σε Λύκεια των Δ.Δ.Ε. Γρεβενών, Δ.Δ.Ε. Κέρκυρας και Δ.Δ.Ε. Λευκάδας, θα εξεταστούν στο Εξεταστικό Κέντρο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ιωαννίνων (τέρμα Δωδώνης), για τα Ειδικά Μαθήματα ξένων γλωσσών «Γερμανικά» και «Γαλλικά» στο Εξεταστικό Κέντρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων (Επίκτητου 26), για το Ειδικό Μάθημα «Αρμονία» στο Εξεταστικό Κέντρο του 2ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων (Γ. Παπανδρέου 4-6), για τα Ειδικά Μαθήματα ξένων γλωσσών «Ιταλικά» και «Ισπανικά»στο Εξεταστικό Κέντρο του 5ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων (Όγδοης Μεραρχίας 3), για το Ειδικό Μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» στο Εξεταστικό Κέντρο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων (Κωνσταντινουπόλεως 1).

Σχετικά άρθρα

Πιθανότητα εξέτασης ειδικών μαθημάτων και στα Γιάννενα