ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καρδιολογικός «μαραθώνιος» με τη συμμετοχή του ΠΓΝΙ

Σε ένα πρωτόγνωρο επιστημονικό και φιλανθρωπικό γεγονός, το LiveAid CTO/Complex PCI 2022, θα συμμετέχει το Πανεπιστημιακό γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και κοινωνικά γεγονότα της χρονιάς, που σκοπό έχει να προάγει τη γνώση, την εκπαίδευση και συνάμα να συγκεντρώσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους, που θα διατεθούν στην Παγκόσμια Οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».
Την προσεχή Πέμπτη, 25 κέντρα Καρδιολογίας από όλον τον κόσμο θα συνδεθούν ζωντανά για 24 ώρες και θα μεταδίδουν διαδοχικά δύσκολες και ιδιαίτερα απαιτητικές επεμβάσεις αγγειοπλαστικής σε όλον τον κόσμο. Ένας εντυπωσιακός «μαραθώνιος» θα ξεκινήσει με ζωντανή αναμετάδοση επεμβάσεων αγγειοπλαστικής από νοσοκομεία της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, για να ακολουθήσουν η Μαλαισία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και η Ινδία. Ακολούθως θα συνδεθούν νοσοκομεία από την Ευρώπη, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αμέσως μετά θα αρχίσει η μετάδοση περιστατικών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με συμμετοχή νοσοκομείων από το Πουέρτο Ρίκο, τη Χιλή, την Αργεντινή και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Detroit). Μετά από 24 ώρες και αφού κάνει τον γύρο του κόσμου, η αναμετάδοση θα ολοκληρωθεί από εκεί που ξεκίνησε, στην άλλη πλευρά της Γης, με ζωντανά περιστατικά από τη Νέα Ζηλανδία. Σε όλη την διάρκεια, αυτού του φιλανθρωπικού και επιστημονικού ζωντανού «μαραθωνίου», θα γίνονται δωρεές από όλο τον κόσμο, με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί, μέσω της διεθνούς οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στα νοσοκομεία της Ουκρανίας.
Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης, το ΠΓΝΙ προσκλήθηκε να πραγματοποιήσει με τη διενέργεια σύμπλοκων και υψηλών απαιτήσεων επεμβάσεις αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αγγείων, οι οποίες θα μεταδοθούν διαδικτυακά ζωντανά σε όλον τον κόσμο.
«Η επιλογή του ιατρού της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής δρ. Δημητρίου Νίκα και του νοσοκομείου μας από διεθνή ομάδα καταξιωμένων επεμβατικών καρδιολόγων, να συμμετάσχουμε σε αυτό το παγκόσμιο επιστημονικό και φιλανθρωπικό γεγονός, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και απαιτητική δοκιμασία, την οποία ευελπιστούμε, να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ΠΓΝΙ.
Περισσότερες πληροφορίες για την επιστημονική εκδήλωση στο website https://www.cto-liveaid.com/complex-pci-2022/

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος