ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανταλλαγή προτάσεων για την ανάδειξη του ΚΕΠΑΒΙ ως τοπόσημο

Την ανάγκη ειδικής αντιμετώπισης του συνόλου των εγκαταστάσεων του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. και ως αρχιτεκτονική διάρθρωση και ως τοποθεσία, με σκοπό τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, τον ευπρεπισμό τους, και τη συστηματική φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να αναδειχθεί ως τοπόσημο του δήμου, επισημαίνει η παράταξη «Ιωάννινα_2023», αντιπροσωπεία της οποίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. Παύλο Κούργια και τον διευθυντή Χρήστο Δημητρίου.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην ανταλλαγή προτάσεων για την ανάδειξη και πλήρη αξιοποίηση τόσο του κτιριακού συγκροτήματος, όπως ενδεχόμενη συνεργασία με το Μουσείο Αργυροτεχνίας για κοινές δράσεις, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου με, επί παραδείγματι, τη διοργάνωση υπαίθριων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο ή και το Πανεπιστήμιο. Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας, σε μια περίοδο που ο συνδυασμός των επιπτώσεων της πανδημίας, της ακρίβειας και των γεωπολιτικών εξελίξεων προκαλεί επιπρόσθετη ανησυχία και ανασφάλεια στον κλάδο των βιοτεχνών και ποικίλες ανωμαλίες στην αλυσίδα διακίνησης των εμπορευμάτων.
Η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των βιοτεχνών και επαγγελματιών ενός κλάδου, που είναι παραδοσιακά συνδεδεμένος με την οικονομική ιστορία του δήμου και ζήτησε μία αντικειμενική αποτύπωση των λειτουργικών βαρών των επιχειρήσεων αυτών που προκύπτουν λόγω των δημοτικών τελών και φόρων, ώστε να εξεταστεί η σκοπιμότητα σημειακών τιμολογιακών τροποποιήσεων εκ μέρους του δήμου.
Την κα. Καλογιάννη συνόδευαν τα μέλη της παράταξης Στέφανος Μιχάλης και Ντίνος Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο