ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποχή ή «παρών» για λόγους νομικής προστασίας

Την αντικατάσταση του περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών, καθώς και των νομικών συμβούλων, που πραγματοποιούν τις εισηγήσεις στο περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, μέχρι να αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο επί της υπόθεσης παραπομπής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Μάλιστα, σε επιστολή του με αποδέκτες τους περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων τους παροτρύνει, για τη δική τους νομική προστασία, να απέχουν από οποιαδήποτε ψηφοφορία ή, εφόσον συμμετέχουν, να ψηφίζουν μόνο «παρών», διότι ακόμα και η άρνηση ενέχει νομικούς κινδύνους.
«Η εξέλιξη της παραπομπής του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη και των αντιπεριφερειαρχών, που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, οδηγούν σε τέλμα τη σχέση εκλεγμένων και δημόσιας διοίκησης. Ως αποτέλεσμα έχει δημιουργηθεί κάθετη έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία και στους δημοσίους λειτουργούς, που ξέχασαν ότι οφείλουν πάνω από όλα να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών της Ηπείρου, και όχι να υπηρετούν τις πολιτικές βλέψεις των εκάστοτε αρχόντων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών