ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συζήτηση και για την ανάπτυξη νέου κωπηλατοδρομίου

Η προοπτική ανάπτυξης νέου κωπηλατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα συζητήθηκε σε συνάντηση αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης «Ιωάννινα_2023» με τη διοίκηση του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων (Π.Ν.Ο.Ι.), στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Πέραμα.

Η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη ανέφερε η θα ήταν δυνατόν να αξιοποιηθεί η παλαιότερη σχετική μελέτη που είχε εκπονηθεί από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή διοίκηση επί θητείας του Δημήτρη Πανοζάχου. «Η επόμενη μέρα του αθλήματος και της εξέλιξής του ως καίριο αθλητικό βραχίονα της πόλης, προϋποθέτει την ανάπτυξη κωπηλατικού στίβου κατάλληλων προδιαγραφών στη λίμνης μας, ώστε να μετατραπεί η πόλη σε κέντρο διεθνών διοργανώσεων. Όλες οι δυνάμεις της πόλης πρέπει να “συστρατευτούν”, ώστε, με υπόβαθρο το μεγάλο ενδιαφέρον της νεολαίας για το άθλημα, τις εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν αλλά και την αίγλη που περιβάλλει του τοπικούς συλλόγους του αθλήματος λόγω των μεγάλων επιτυχιών τους σε κορυφαίες διοργανώσεις, να αναπτυχθούν με μακροπρόθεσμη προοπτική οι αναγκαίες εγκαταστάσεις ικανών προδιαγραφών για τη διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων για το άθλημα αυτό στη λίμνη. Η πόλη μόνο κερδισμένη μπορεί να αποβεί από την επένδυση αυτή», δήλωσε.
Ο πρόεδρος του Π.Ν.Ο.Ι. Ευθύμιος Βλάχος, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Πάνου και τα μέλη του Δ.Σ. Θωμάς Βαρδάκας, Νεκτάριος Βλάχος, Βασίλειος Ντούσκος, Γεώργιος Σαράκης και Κωνσταντίνος Λιόλιος ξενάγησαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, αναφέρθηκαν στην τρέχουσα δραστηριότητα του συλλόγου και τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. «Η μεγάλη εμπειρία των διοικούντων στο άθλημα, οι τεχνικές γνώσεις και οι αναφορές της προπονητικής ομάδας, αλλά και η διάθεση των αθλητών να συνδέσουν το όνομά τους με νέες επιτυχίες, προοιωνίζουν ότι και αυτός ο σύλλογος θα πρωταγωνιστήσει στους αγωνιστικούς στίβους της κωπηλασίας», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της παράταξης.
Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της Θέμη Παππά, Ντίνο Παπαδόπουλο και Κώστα Τσάγκα.

Σχετικά άρθρα

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030

Με δεσμεύσεις για άρση των ανισοτήτων