ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεύτερη ευκαιρία για ανάπλαση της ΖΠΑ

Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών υποδομών στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων είναι το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης που θα συνάψει η περιφέρεια Ηπείρου με τα Αγαθοεργά Καταστήματα Ιωαννίνων και τον δήμο Ιωαννιτών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 545.000 ευρώ, το οποίο θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα Interreg IPA II CBC «Greece-Albania 2014-2020». Αντίστοιχη προσπάθεια για ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η ένταξή του. Μετά την έγκριση της Επιτροπής και των υπολοίπων μερών, το έργο θα επανυποβληθεί.
Στο συγκεκριμένο οικοδόμημα στεγάζονται συνολικά 11 σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συνολικό αριθμό μαθητών 1.250 άτομα, ενώ στον προαύλιο – περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, προαυλίζονται οι μαθητές των εκεί σχολείων, συναθροίζονται –κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία- παιδιά, έφηβοι και γονείς για διάφορες δραστηριότητες, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και είναι εύκολα προσβάσιμο.
Η ανάπλαση περιλαμβάνει κατασκευή αθλοπαιδιών με βιοκλιματικές αρχές και χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, όπως και παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια.

Σχετικά άρθρα

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος

«Ταξιδεύει» στην Κύπρο η Περιφέρεια Ηπείρου  

Ηπειρωτικός Αγών

Εμπορικές συμφωνίες και ειδική παρουσίαση του κασκαβάλι Πίνδου