ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πανηγυρικές» ανακοινώσεις για την εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Με… πανηγυρικές ανακοινώσεις από την πλευρά δύο εκ των τεσσάρων βουλευτών Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται η υπογραφή της απόφασης για την κατάρτιση και έγκριση εκπόνησης των μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) στους Δήμους Ιωαννιτών (όλες οι Δημοτικές Ενότητες), Κόνιτσας (Δ.Ε. Αετομηλίτσας, Φούρκας, Διστράτου, Μαστοροχωρίων, Κόνιτσας), Βορείων Τζουμέρκων (Δ.Ε. Καλαρρυτών, Βαθυπέδου, Πραμάντων, Συρράκου, Τζουμέρκων, Ματσουκίου, Κατσανοχωρίων),

«Προχωράμε σε μια σπουδαία μεταρρύθμιση. Το 70% της επικράτειας αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό και τα Γιάννενα με τη σειρά τους. Με ασφάλεια δικαίου γίνεται τακτοποίηση σε ένα άναρχο πολεοδομικό τοπίο. Επιτέλους, θα ξέρουν όλοι τι επιτρέπεται και που να χτίσουν. Πρόκειται, επίσης, για ένα σημαντικό επενδυτικό εργαλείο. Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα εποχή επενδύσεων που θα φέρουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στα Ιωάννινα», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.
Στο ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες, εστιάζει, από την πλευρά της, η Μαρία Κεφάλα, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας εκπόνησης των μελετών, την οποία αποδίδει στις «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία και με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει ενεργά σε όλα τα μέτωπα, για να επουλώσει τις “πληγές” τους».
«Το σημαντικό όμως που πρέπει να κρατήσουμε, είναι η ίδια η διαδικασία που υπηρετεί την ανάγκη να αποκτήσουμε ως χώρα και ως τοπικές κοινωνίες αντίστοιχα, έναν ξεκάθαρο και ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό. Μόνον μέσα από μία οργανωμένη παρέμβαση στον χωροταξικό σχεδιασμό θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε ως χώρα στη σύγχρονη πραγματικότητα και στις ανάγκες των πολιτών, εφαρμόζοντας παράλληλα, προσαρμοσμένες πολιτικές που θα μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων και παρεμβάσεων και θα ενισχύουν την κοινή προσπάθεια, να αντιστρέψουμε τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», προσθέτει.

Σχετικά άρθρα

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση