Τα γραφεία της P&I στο Ε.ΤΕ.Π.Η.
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα data center στα σχέδια της P&I για τα Γιάννενα

Δικαιωμένα από την επιλογή να δημιουργήσουν το Κέντρο Καινοτομίας (Innovation Center) στην πόλη των Ιωαννίνων πριν από πέντε χρόνια, δηλώνουν τα στελέχη της γερμανικής εταιρίας P&I, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και μισθοδοσίας.

Μέχρι σήμερα, η P&I έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περίπου 200 επιστήμονες πληροφορικής υψηλής κατάρτισης, με το ανθρώπινο δυναμικό και το τοπικό οικοσύστημα των Ιωαννίνων να είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για την επιλογή της. Ωστόσο, η επένδυσή της στην περιοχή δε σταματά εδώ. Ένα από τα επόμενα σχέδια είναι η δημιουργία data center στα Γιάννενα, καθώς τα data centers αποτελούν το «εργοστάσια του μέλλοντος», όπως ανέφερε ο CEO της P&I Βασίλης Τριάδης σε συνέντευξή του με αφορμή το ετήσιο Sales Meeting, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην πόλη, σηματοδοτώντας την έναρξη του νέου οικονομικού έτους της εταιρείας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν κορυφαία στελέχη και managers της P&I από την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, όπως επίσης και ο κ. Τριάδης.
Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα προβλέπει προσλήψεις προσωπικού και υλοποιείται σταθερά παρά τις προκλήσεις των τελευταίων δύο ετών, αποτελώντας σημαντικό επιταχυντή της τοπικής και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.
«Η εταιρία ήρθε στα Ιωάννινα για να προσφέρει. Θέλουμε να αφήσουμε ένα ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, στα πανεπιστήμια, στο ανθρώπινο δυναμικό μας και να συμβάλλουμε στην γενικότερη ανάπτυξη του τόπου. Μεγάλη προτεραιότητα για εμάς είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητά μας στα Ιωάννινα και παράλληλα να βοηθήσουμε οικονομικά στην εξέλιξη των πανεπιστημίων της Ηπείρου. Μπορούμε σε τρία με τέσσερα χρόνια να μιλάμε για την ελίτ των πανεπιστημίων που θα βγάζουν πολύ περισσότερους και καλύτερα καταρτισμένους απόφοιτους», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες του εγχειρήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται η έλλειψη υποδομών –κάτι που αναμένεται να επιλυθεί με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, αλλά και την απουσία αεροπορικής σύνδεσης με την Γερμανία, ένα αίτημα που είχε θέσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, πριν από ένα χρόνο περίπου.
Παράλληλα, ο κ. Τριάδης σημείωσε τις σημαντικές προοπτικές που υπάρχουν για την προσέλκυση και άλλων εταιριών του κλάδου στα Γιάννενα, μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει από εταιρίες του ίδιου fund, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας το παράδειγμα της P&I.

Σχετικά άρθρα

Μόνιμες εγκαταστάσεις στα Γιάννενα για την P&I

Αποστόλης Τζελέτας

Υψηλές προοπτικές, αλλά και… καμπανάκια

Γεωργία Χαλάτση

Ο Δήμος Ζαγορίου βραβεύει τον Βασίλη Τριάδη