ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μόνιμες εγκαταστάσεις στα Γιάννενα για την P&I

Στην αγορά ενός κτιρίου, το οποίο θα ανακαινίσει για να στεγάσει στη συνέχεια τα γραφεία της, προχώρησε η εταιρεία τεχνολογίας P&I, που δραστηριοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια στα Γιάννενα.

Το κτίριο είναι επιφάνειας 4.000 τ.μ. και βρίσκεται εντός οικοπέδου 10 στρεμμάτων κοντά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η σημαντική αυτή επένδυση δείχνει αφενός τη σαφή διάθεση της γερμανικής εταιρείας να ενισχύσει την παρουσία της στα Γιάννενα, αφετέρου, όμως, σηματοδοτεί και την απόφασή της να κινηθεί για τη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, μην περιμένοντας την υλοποίηση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου. Γεγονός εύκολο να εξηγηθεί, καθώς οι ανάγκες της P&I είναι άμεσες, ενώ για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας δεν υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το παζλ της χρηματοδότησης και φαντάζει πλέον ιδιαίτερα πιθανή η απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εξεύρεση χρηματοδότησης από άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, που σίγουρα δε θα έχει τόσο δεσμευτικό χρονικό ορίζοντα.
Η επένδυση της P&I για τη δημιουργία των νέων ιδιόκτητων της γραφείων υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύοντας έναν σημαντικό όγκο επενδύσεων που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία. Επιπλέον, η P&I, όπως κάνει γνωστό σε δελτίο τύπου, θα συνεργαστεί με τοπική τεχνική εταιρεία και τοπικά συνεργεία για την ανακαίνιση, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και τοπικής εργασίας. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 165 εργαζόμενους στο Innovation Centre της στα Γιάννενα και αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας στην περιοχή.
«Με αυτή την επένδυση επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της παρουσίας μας στα Γιάννενα. Τα νέα μας γραφεία θα λειτουργήσουν ως κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τις τοπικές επιχειρήσεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο CEO της P&I Βασίλης Τριάδης.
Οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Σχετικά άρθρα

Ρέμος, Παπαρίζου και Melisses στα Γιάννενα

Ένα data center στα σχέδια της P&I για τα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση

«Άδειασμα» Καχριμάνη βλέπουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»