ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναβολή μετά τις προειδοποιήσεις αποχής

Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα το βράδυ συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, η οποία αφορούσε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα, έκανε γνωστή ο πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Παπαγεωργίου με επιστολή του προς τους δημοτικούς συμβούλους.

Την αναβολή της συνεδρίασης είχε ζητήσει από την Τετάρτη με επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, με το αιτιολογικό ότι η επιλογή της μέρας και της ώρας (καθημερινή και εργάσιμη, παραμονή της εθνικής επετείου) δεν είναι η κατάλληλη, ενώ την ίδια ημέρα είχε κάνει γνωστή την απόφαση να απέχει από τη συνεδρίαση η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ορισμό διεξαγωγής συνεδρίασης σε εργάσιμη μέρα και ώρα.
Στον χορό των αντιδράσεων μπήκε σήμερα και η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», η οποία επίσης γνωστοποίησε την πρόθεση αποχής της από το δημοτικό συμβούλιο, καλώντας τον πρόεδρο του σώματος να λειτουργήσει ορθολογικά και ζητώντας την άμεση επαναφορά σε δια ζώσης ή έστω μεικτές συνεδριάσεις. «Ας κατανοήσουμε πως στόχος μας πρέπει να είναι όχι η απαξίωση του οργάνου, αλλά η ενίσχυσή του στα μάτια των δημοτών μας, ώστε να επιζητούν την παρακολούθησή του και να μην επιτείνουμε τη συνεχή φθορά του», ανέφερε η παράταξη με επικεφαλής τον Λ. Νάτση.
Στην επιστολή του προς τους δημοτικούς συμβούλους, ο πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Παπαγεωργίου, αν και κάνει αποδεκτό εν τέλει το αίτημα της αναβολής, δεν αποδέχεται τους λόγους που επικαλέστηκαν οι παρατάξεις.
«Όλες οι ημέρες της εβδομάδας είναι πρόσφορες για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου, οι δε υποχρεώσεις των Δημοτικών Συμβούλων λαμβάνονται υπ’ όψη κατά το μέτρο του δυνατού. Θεωρώ αυτονόητο, ότι η συμμετοχή μας στα συλλογικά όργανα του Δήμου είναι προτεραιότητα και αποτελεί καθήκον το οποίο δεν μπορεί να νοηθεί ότι ασκείται υπό όρους. Εξυπακούεται επομένως ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να ρυθμίζουν τις λοιπές υποχρεώσεις τους, οικογενειακές και κοινωνικές, οι οποίες συντρέχουν στα πρόσωπα όλων μας, από όποια θέση και εάν συμμετέχουμε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι η συνάντηση είχε τον χαρακτήρα ενημέρωσης από τους μελετητές και δεν ήταν υποχρεωτική.

Σχετικά άρθρα

Χόρτα, αδέσποτα και καθημερινότητα στη συνεδρίαση

Λάθη, παραλείψεις και εύλογος προβληματισμός

Τιμητική συνεδρίαση στη μνήμη του Φ. Τσουμάνη