ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Θα έπρεπε να γίνει “χθες” ο διαχειριστικός έλεγχος»

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε λύση θα οδηγηθεί το αδιέξοδο με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και οι αυτοδιοικητικοί θα κληθούν να ασχοληθούν με το πραγματικό ζητούμενο, που είναι η εκτέλεση της υπηρεσίας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες.

Ο διαχειριστικός έλεγχος στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών, η παρέμβαση της Περιφέρειας, αλλά και η δικαστική οδός που επέλεξε η διοίκηση του Φορέα κατατείνουν στο ότι αργά ή γρήγορα θα φανεί ποιος έχει δίκιο και ποιός όχι.
Την εκτίμηση ότι πλέον «μπαίνει το νερό στο αυλάκι» εξέφρασε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ένας από τους πρώτους που είχε εκφράσει ενστάσεις για τη λειτουργία του Αναγκαστικού Συνδέσμου. «Έχει αρχίσει να γίνεται σοβαρή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Και η Περιφέρεια κάνει προσπάθεια να εξορθολογίσει πράγματα που είχαν μείνει πίσω, γιατί ίσως δεν είχαν ασχοληθεί πολλοί ή υπήρχε ο Φορέας που νόμιζε ότι κατέχει τη μοναδική αλήθεια. Αν θα δείτε, πριν έξι μήνες κάποιοι ήταν σίγουροι ότι τα 37 εκ. ευρώ που υπολογίζονταν το κόστος της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης και τη μεταφορά του υπολείμματος θα τα πληρώσουν οι πολίτες. Αυτό “πέθανε”. Το ότι οι Ηπειρώτες γλίτωσαν αυτά τα χρήματα, νομίζω ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι», σημείωσε και πρόσθεσε πως από τον Οκτώβριο οι δήμοι δεν καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ για να μεταφέρουν το υπόλειμμα, μια διαδικασία που κοστίζει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.
Τόνισε δε, πως μπαίνουμε σε μια διαδικασία «όλα στο φως», αφήνοντας αιχμές για τη στάση της διοίκησης του ΑΣΔΣΑ, ενώ πρόσθεσε πως από τη στιγμή που ο Δήμος Ιωαννιτών, ο μεγαλύτερος παραγωγός απορριμμάτων στην Ήπειρο, ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο, αυτό θα έπρεπε να γίνει «χθες». «Πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δε σηκώνει μύγα το σπαθί κανενός. Είμαστε όλοι αιρετοί και πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είναι όλα πεντακάθαρα. Και όταν δεν φοβάσαι κάτι, λες τώρα έλεγχος», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Υπό την απειλή νέων προσφυγών η εκλογή αντιπροσώπων για τον ΑΣΔΣΑ

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας