ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τη στήριξη των προσφύγων και του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας αρχίζουν να αναπτύσσονται και σε επίπεδο Ιωαννίνων.

Στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προχωρούν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ, έχοντας προηγηθεί επικοινωνίες με άλλους δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει συντονισμός στην αποστολή του υλικού που θα συγκεντρωθεί. Έτσι, αφού λύθηκαν διαδικαστικά ζητήματα για την αποστολή, ο Δήμος και ο ΟΚΠΑΠΑ απευθύνονται στους κατοίκους της περιοχής μας, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η συγκέντρωση του υλικού γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (κτίριο ΚΕΠΑΒΙ) και στο ΚΕΠ Υγείας (Αβέρωφ 6- ισόγειο) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου. Μεταξύ άλλων τα υλικά που χρειάζονται είναι παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά, επίδεσμοι, γάζες, κονσέρβες, δημητριακά, ζάχαρη, ζυμαρικά, καφές, κουβέρτες, sleeping bags, κεριά και είδη καθαριότητας.
Τρόφιμα για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώνει το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την Ουκρανία. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνονται γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, Κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδι, αλεύρι, ζυμαρικά και όσπρια. Η συγκέντρωση τροφίμων γίνεται μέχρι τις 12 Μαρτίου, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι και 7 με 9 το απόγευμα, Σάββατο 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. (Γ. Παπανδρέου 2, παλιό Χατζηκώστα). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651037417.
Ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Ουκρανίας συγκεντρώνει κεντρικά η Νέα Δημοκρατία και τοπικά η Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων του κόμματος, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Με τη συμβολή και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως κονσέρβες παντός τύπου, γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη για παιδιά, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι και παξιμάδια, στα γραφεία της ΔΕΕΠ (Ναπ. Ζέρβα 2, 4ος όροφος) μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. (Πληροφορίες Β. Λαδιάς, τηλ. επικοινωνίας 6936509185).

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο