ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύντομα στα Γιάννενα για το «Πάρκο Πολιτισμού» η Λ. Μενδώνη

Στα Γιάννενα αναμένεται το επόμενο διάστημα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη στο Κάστρο, όπου σύντομα θα ξεκινήσει το δεύτερο από τα έργα, που εντάσσονται στον σχεδιασμό του «Πάρκου Πολιτισμού».

Για την πορεία και την εξέλιξη των έργων ενημέρωσε την κ. Μενδώνη ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε συνεργασία που είχαν στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε συνάντηση και με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.
Στην ίδια συνάντηση τέθηκε από την πλευρά του κ. Ελισάφ και το θέμα της παραχώρησης του Βελή- Τζαμιού, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η κ. Μενδώνη εξέφρασε τη θετική της γνώμη, με δεδομένο, άλλωστε, ότι οι περισσότεροι χώροι ήδη αξιοποιούνται από τον Δήμο για πολιτιστικές δράσεις από τις πολιτιστικές δομές.
Τέλος, ο δήμαρχος ζήτησε οικονομική στήριξη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή, κάνοντας γνωστά και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πανδημία.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Τα πρώτα με πιστοποίηση τα αρχαιολογικά μουσεία της Ηπείρου

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου