ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στη φάση εκκίνησης η ανάπλαση στα Μαγκλαραίικα

Σε ένα σύγχρονο πάρκο θα μετατραπεί μέσα στο επόμενο διάστημα ο κοινόχρηστος χώρος στην περιοχή Μαγκλαραίικα, στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής, τη σύμβαση για το έργο αναβάθμισης του οποίου υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο.

Το έργο, που είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ, περιλαμβάνει την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου 3.473 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.
Ο χώρος παρέμβασης έχει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές. Στην πρώτη, στο βορειοδυτικό τμήμα, διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα. Στη δεύτερη, στο νοτιοανατολικό τμήμα, διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη, θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί. Στην τρίτη θεματική περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου, τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς ένα ακόμη σημαντικό έργο περνά στο στάδιο της υλοποίησης, ενώ, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, σε δήλωσή του, σημείωσε ότι ένας χώρος ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Ανατολής αλλάζει και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.
«Πρόκειται για μία παρέμβαση ιδιαίτερης σημασίας. Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία για τη δουλειά που έκανε και καταφέραμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να εντάξουμε το έργο στο Πράσινο Ταμείο, να το δημοπρατήσουμε και να έχουμε υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει και με την ολοκλήρωσή του να αποδοθεί στους πολίτες», τόνισε ο κ. Αρλέτος.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο