ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές από αγριόχοιρους»

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από αγριόχοιρους, ζητά η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζούφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, τονίζει πως «ο πολλαπλασιασμός των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες των παραγωγών».
Ακόμα, η Μερόπη Τζούφη αναφέρεται στην επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», ο οποίος εκθέτει το πρόβλημα και ζητά άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Συνεταιρισμό, ο πολλαπλασιασμός των αγριόχοιρων στο Νομό Ιωαννίνων είχε πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στις καλλιέργειες πολλών παραγωγών. Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, η «Ένωση Αγροτών» ζητούσε την άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό των αγριόχοιρων, όπως και την αποζημίωση των παραγωγών για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές στις καλλιέργειες, να λάβουν μέτρα για τη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, όπως και μέτρα προστασίας των διερχόμενων οδηγών από τον κίνδυνο ατυχήματος, καθώς μεγάλος αριθμός αγριόχοιρων διασχίζουν επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους ορμητικά και κάθετα.
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιογιορίδου.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας